Šta su političke posledice hapšenja ruskog državljanina na Kosovu?

Rusija će problem predstaviti u UN?

Ostavite komentar


  1. Uhapsili su ga samo zato što je rus!!!!. Da je bio amerikanac, nemac, englez, sigurno ne bi to uradili!!!. Rusi su im trn u oko i jedino pravdanje na zapadu im je lažno predstavljanje, da Rusija pretendira na ovim prostorima što je notorna laž.

    1. Saro uopšte nisi pismena. Obrazuj se pa botuj. Mada, tvom predsedniku odgovara nizak IQ svojih slepih sledbenika jer sa vama lakše manipuliše. A u toj disciplini je maher.

        1. Misirac, komantar ti je super! Međutim, znatan broj čitalaca se neće dosetiti jer je komentar zaista intelektualan. Da pomognem: setite se Žikine dinastije i igre reči kolektor-korektor.

          1. Samo mala ispravka, Miško, u „Žikinoj dinastiji“ je bila igra reči između reči:
            „lektor“ i
            kolektor

      1. Ja mislim svojom glavom, ničiji nisam podanik, a ti nepismeni „botuj“!!!!. Ja i ne znam šta znači taj prostaki izraz „botuj“, a vidim da se često pominje od sličnih kao ti!!!.

    2. Rus je bio u kombiju Srpskim pajtasima i imali su motornu tester da sku drvece i postavljaju barikade. Eto!

        1. A ti si Ruzice gledala. Cak i da je tako..da je sedeo u kombiju…On je radnik UN..ima diplomatski status. I niko ne sme da ga bije, pogotovo ne onako, krvnicki , sa ciljem da ga ubiju!! To je skandal. Nece se ovo zavrsiti sa izvinjenjem, koje Jos ne stize od ufiksanih albanskih vodja. Bice tu konkretnih odgovora od strane Rusije. Ima da postave zasedu i pohapse,sve policajce koji vrse nasilje..da ih umlate i sutnu nazad, pa neka ih Lece priuceni pristinski lekari. Ne znate vi sa kim se kacite!!

    3. Uhapsili su ga zato sto je blokirao put policiji na misiji sa svojim autom i ucestvovao na barikadi.

  2. Na neki nacin ovo surovo i divljacko ponasanje toboznje vlasti Shiptara na KiM, je vrlo korisno. Kada se Kosogo bude vratilo u pravni i drzavni poredak Srbije, kako treba s protivnicima vlasti, a ne kao pranije, pedeset godina vlast Jugoslavije i Srbije nije usla u Drenicka sela, cak ni u neke delove u samim gradovima, poput Kapisnice u Peci, npr.
    A sto nisu placali porez i druge dazbine drzavi, struju i sl, jos od kraja Prvog sv. rata, da ne pricamo.
    Dakle, Shiptari prave jako dobru uvertiru za Srbiju!

    1. Vozilo UMNIK-a se preprečilo na sred puta i nije dozvolilo kosovskoj policiji da prođe i tačka…jesam Srbin i to s Kosova i to severa,ali ne i po profesiji!

      1. Ti li si Martine stari americki „korisni i…te“ na svim „slobodnim i demokratskim“ glasilima na kojima treba da se pljuju Srbi.

        1. Evo Martine i ja sam Srbin i ratovao sam na KiM 98-99, evo ja kazem da su pohapseni kriminalci i da me sramota sto Srbija ima ovakvu vlast!

      2. Zašto mi se čini da lažeš k’o pas.
        I ni reči da su prebili diplomatu UNa koji ima imunitet, idioti.
        Koliko vidim, u pitanju je stariji čovek, moglo je sve to da završi tragično.
        Mozga bez.
        Nasilje poludelih koje će vas skupo koštati u UN.

    2. Jos jednom ti kazem da Srpske vladavine ne Kosovu vise nece biti.Spavaj ti mirno.Teraj ti druge brige.Pricas o nekim porezima za vreme milosevica.I sam znas da je to laz jer su albanci bili primorani i to silom da placaju duplo vise a plackanje je bilo pride.Vidim da pricas o nekim naseljima po Peci .Mozda si pecanac.Pa navrati malo.

  3. Sta god da je nesmes hapsiti sta da je Srbija tako uhapsila Amerikanca zvonili bi na sva zvona sankcije svasta bi smislili pretučen Amerikanac i sranje nastalo zaboravljate a sa Rusima se sad smišljaju razne priče švercer špijun sta će još mi Srbi smo gola g….. .Zato što nema sloge jedinstva sve smrdi lose stvari se dešavaju .Rusi ce to u UN da dignu frku i treba da se zna ko je ko.

  4. Nakon čitanja ove vijesti shvatio sam da su Albanci uhapsili ruskog špijuna i to još na na djelu tj. na barikadama orvoreno se suprotstavljajuči akciji o kojoj je UNMIK bio obavješten. Drugim riječima, on je zloupotrijebio svoj položaj obavještajca, obavjestio Srbe i otvoreno stao na jednu stranu mada je trebao ostati neutralan. Hmmm. Meni ovdje ništa nije jasno. Što radi jedan špijun na strani kriminalnih albanskih skupina ako se zna da je većina pohapšenih – albanska mafija? Kako Srbija može stati u odbranu kriminalaca? Zar to nije kontraargument da bi Kosovo trebalo primiti u INTERPOL baš zbog ovoga? Molim objasnite. Ima puno nelogičnosti i javnost bi trebala više znati koja je uloga ovog Rusa koji je izgleda dolje bio da potpiruje strasti u mjesto da ih smiruje.

  5. Neće biti ništa. Rusi im apsolutno ništa ne mogu. Moći će još neko vreme da ih blokiraju po raznim pitanjima i to je to. Da vojno reaguju nisu u stanju, s obzirom da su Albancinokruženi NATO-m. Jedino mogu preko mora, ali tu su Ameri. Uglavnom, ništa im ne mogu

    1. U kom veku ti živiš!? Već 50 godina se svaka tačka na Zemlji može pogoditi iz svake tačke,i to za par minuta!!! Kakav imbecilan komentar si ostavio i ostao živ!!!!

      1. Ti mislis da rusi imaju mudra da bombardiraju teritoriju gde ima Nato vojsku? Koliko godina imas mali?

      2. Bitno da si mi ti pametan. Bombardovanje ili gađanje ciljeva sa par hiljada kilometara se koristi u drugim situacijama, a ne prilikom hapšenja ili batinanja nekog ruskog diplomate ili šta li je već. Drugo, to je praktično NATO teritorija, okružena NATO zemljama. Ni kiša raketa tu ne bi prošla, pa još iz Rusije. I najbitnije, te rakete bi preletale sve zemlje članice NATO, što je apsolutno nemoguće. Obrazuj se malo umesto što piskaraš gluposti

    2. Kakva ti je to suluda mržnja prema Rusiji!Rusi ne da nisu moćni da vojno reaguju,nego su u vojnom pogledu superiorniji od Ameraloke!Evo ti,jadni čivječe Miško,konkretnih primjera: juče Sirija,danas Latinska Amerika,sutra Srbija! Kada bi SAD bile jače,one bi odmah Rusiju pretvorile u prah i pepeo! (Kužiš li, jadni Miško?!)

      1. Teško onom koga Kina hrani i Rusija brani. Pogledaj Siriju. Pod zaštitom Rusije. Ameri najavili da će ih gađati, ovi se nešto kurcobecali i ništa. Prpa. Ne mrzim ja nikoga, samo sam realan. Amerika je sila broj jedan. Tačka. Kina ima najviše vojnika i aviona, ali su svi oni u Kini. Amerika drži svet pod šapom. Ako njih nestane, zavladaće totalni haos. Pogledaj posle nestanka rimskog carstva šta je bilo vekovima. Misliš da je neko voleo Rimljane? Ali držali su situaciju pod kontrolom. Trenutno to jedino Ameri mogu. Nisam neki ljubitelj, ali je tako. A ti se obrazuj, pročitaj neku knjigu iz istorije umesto što pišeš gluposti

      2. Zaboravio sam nešto. Možda ne znaš, ali obe zemlje su nuklearne sile. Kao i Severna Koreja, od koje je Amerika svakako jača, pa ih ne napada. Zašto? Pa zbog nuklearki. Eto sad, jadni moj kako god da se zoveš, uči malko umesto što razmišljaš tuđom glavom. Svojom ti baš i ne ide. I krajnje je nekulturno ne napisati ime. Ali dobro, to je kad čovek ne zna osnovne stvari osim da vređa. Oružije nekulturnih, ali i botova. O mozgu ne vredi pričati, ti to ne bi razumeo. Kužiš?

  6. Ništa. Malo besmislenih ruskih pretnji i “ upozorenja“ , uz horsku saslugu njihovog ovdašnjeg osoblja iz vladti Srbije. I kraj..

    Inače ceo incident u kome je ovaj učestvovao izgleda čudno, u najmanju ruku.

  7. Niko ne spori da na tom delu državne teritorije cveta kriminal. Tu sarađuju i Srbi i Albanci, kao što su svi kriminalci sarađivali za vreme sukoba u bivšoj nam državi.Sporan je “ tajming“, zašto baš na dan kad se u Parlamentu raspravljalo o Kosovu, mada je meni rasprava više ličila na novu predizbornu kampanju Vučića. Ako je kako kaže znao da će biti hapšenja na taj dan, ništa ga nije sprečavalo da odloži za dan-dva sednicu, opšti je utisak da je priželjkivao ,ako ne i učestvovao u pravljenju scenarija.

  8. Jedino sto se dogodilo u ovim sramotnim partijama saha nasim zivotima je da sad znamo da nas kralj vredi jedva koliko ruski pion,a mozda i manje.
    Mi ne idemo u EU,mi se svakog dana u svakom pogledu smanjujemo da bi mogli zavrsiti na jednom ne mnogo prijatnom mestu-u ruskoj zasnjici,bez casti,ponosa,identiteta,istorije,sadasnjosti i buducnosti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.