Šta su tačno rekli predstavnici NADE, Zavetnika i Dveri posle sastanka opozicije: Bez pomena glasanja za "Ajmo ljudi"? 1Foto Aleksandra Popović / Danas

Iako se u javnosti stekao utisak da su se sve opozicione stranke u Beogradu dogovorile da će pozvati svoje glasače da na eventulano ponovljenim izborima na nekim biračkim mestima u glavnom gradu glasaju za listu „Ajmo ljudi“ Borisa Tadića, u izjavama predstavnika koalicije NADA, Dveri i stranke Zavetnici na konferenciji za medije posle jučerašnjeg sastanka se to nije moglo čuti, iako se nisu bunili kada je na glasanje za tu listu pozvao lider SSP Dragan Đilas.

Vlada Đorđević, iz koalicije Nada je posle sastanka rekao da je Nada u izbornoj noći bila kratska i jasna i da su tu da promene vlast i da Beograd prodiše.

Nikola Dragićević, iz Zavetnika je naveo da iako je ova partija prethodnih dana trpela ozbiljne protiske i napade sa svih strana zbog stava da posle izbora mogu sa svima da sednu i razgovaraju.

– Mi smo se danas odazvali pozivu ljudi koji će predstavljati opozicju u Beogradu u naredne četiri godine i nedvosmisleno smo izneli svoj stav da smo spremni da u skladu sa svojim mogućnostima i u skladu sa zakonom branimo svaki glas koji je osvojila opozicija u gradu Beogradu. Moramo biti realni i reći da opozicija sada nema većinu za formiranje vlasti, ali moramo biti realni i reći da postoji vrlo realna šansa da se to desi posle ponovljenih izbora do kojih će doći – naveo je on.

Kako je dodao, ukoliko dođe do toga da opozicija ima mogućnost da formira većinu. oni će se vrlo rado odazvati razgovorima.

– Da sednemo i razovaramo ne o foteljama i ne o funkcijama već o programskim načeliam i idejam i panovima za grad Beograd – zaključio je Dragićević.

A Slaviša Miletić iz Dveri, je naveo da je jasno, uzimajući u obzir kako su se građani Beograda izjasnili na izborma održanim u nedelju, da je Vesiću zaista došao kraj i da treba da ode u zasluženu ili nezasluženu penziju.

– Zbog toga opozicija treba da formira sledeću gradsku vlast – zaključio je Miletić.

Lideri ovih partija nam do objavljivanja ovog teksta nisu odgovorili na pitanje hoće li pozvati svoje glasače da na ponovljenim izborima glasaju za listu Ajmo ljudi.

A predsednik Dveri Boško Obradović je u intervjuu za Novu na ovo pitanje odgovorio da treba videti šta se tu tačno dešava i da li će biti ponavljanja glasanja u Beogradu, pa će izjasniti.

„Tu smo da podržimo sve što vodi ka smeni Vesićeve bahate i korumpirane vlasti“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari