Šta znači Dodikova ideja o automatskom srpskom državljanstvu građana RS?

Dil za sigurne glasove

Ostavite komentar


    1. KISICKA I BRAT,VUCIC I BRAT,,,,,,KUBUROVICKA ( porodicni klan),LISTA JE DUGACKA.
      JAHALI NAS CRNOGORCI( u krugu dvojke) A SADA VODE PREKODRINSKI. U ministarskim foteljama ,vladi ( sa Dedinja )
      Kome je pripao vracar?

      1. Najbolje i svim Crnogorcima pokloniti srpsko drzavljanstvo pa tako pored ovih iz Bosne to jes republike Srpske uzivaju sva prava besplatnog skolovanja i lecenja na grbaci poreskih obaveznika Srbije.Srbija ce postati crnogorsko bosanska kolonija…

  1. Ako jednom Nišliji ili Čačaninu ili Kragujevčaninu može vlast da bira neko iz Foče, hoćemo i mi da glasamo na izborima u Republici Srpskoj. Mada mislim da bi to konačno ujedinilo Čačak i Užice, Leskovac i Vranje, Valjevo i Lazarevac, Paraćin i Ćupriju, Kruševac i Jagodinu. Ako me razumete.

    1. kakva ideja, zar to moze tako ako zive u drugoj drzavi?
      Neka se sprovede referendum
      Ai Obradovic me razocarao i onaj Ceda Antic stalno prica o Srpskoj.
      Mnogo smo stradali zbog Bosanaca, dosta je bilo, neka sede tamo gde su se rodili!

  2. …Svi Srbi u jednoj drzavi III deo…?? Sva sreca , pa su ih vizije velikosrbskih branitelja razvejale sirom Sveta , pa ce Mile verovatno uskoro prisajediniti i Srbe -dijaspore…!!

  3. Muka mi je vise od Srba preko Drine. Sa casnim izuzecima vecinski deo su poltroni trenutnr vlasti i samo zele korist za sebe. Inace ova ideja za direktan prijem u drzavljanstvo Srbije nije moguca jer za to mora da se se saglasi BiH i da se potpise medjunarodni sporazum!

    1. Na žalost ne mora… Svako može da podnese zahtev za državljanstvo bilo koje zemlje u svetu…. Od te zemlje i njene politike zavisi da li će prihvatiti ili ne…

  4. Izgleda da oni koji NISU Srbi, drzavi Srbiji ne predstavljaju nista. Reda radi postoje neki zakoni o ucestvovanju manjina u drustvenom zivotu. Ali, politika Srbije se odnosi SAMO na Srbe. Zvanicno pismo je cirilica, u himni se peva srpskom rodu, a svi koji zive u Srbiji a nisu Srbi svrstani su u OSTALE. Ne pitajuci nista drzava od nasih para gradi pravoslavne hramove, i placa penzije svestenicima crkve koja NE PLACA porez. Pitam se zasto stanovnici DRUGE drzave, samo zato sto su Srbi mogu uticati na izbore u Srbiji. Ali to nije sve. Oni se i od MOG preza ovde besplatno skoluju i lece. Mozda bi nas sve odavde rado proterali, da im ne smetamo.

    1. Profesorka:
      Vise puta sam se licno uvjerio u činjenicu da vi nas srbe ne mozete ocima gledati,dok mi srbi zapadno od drine gledamo na drzavu srbiju sasvim suprotno,tj volimo je.
      Moje pitanje vama,zašto?

      1. @El nijnjo, gde ti placas porez? U Bosni. Gde su ti deca i grobovi ? U Bosni. A ti bi da upravljas( glasas) u mojoj drzavi, o mojim pitanjima?! Hej, ili si za bolnice,,ludnice ili sudnice! Dosta nam praviste problema u proslosti, pa i sada sa tim vasim Rudonjom iz Laktasa. Idi u doktora.

  5. Opozicija se plaši sopstvene senke. Ne valjaju im Srbi iz Srbije, Srbi iz RS, ali ni oni iz dijaspore. Da imaju šta da ponude sve bi prihvatili.

    1. Dodik mozda i moze ( hlavi se) sam da pojede celog vola, ali mi nismo ovce. Bosanac u Bosnu, tamo jedi lebac i trazi srecu sa susedima, lencino!

  6. Neka opozicionari znaju da Srbi zive i sa one strane Drine, kao i sirom sveta. Srbi imaju pravo da budu drzavljani svoje maticne drzave ma gde bili. Isto kao sto su madjari iz Vojvodine drzavljani Ma]arske. I to nije pitanja predizborne kampanje ili kalkulacije tako da nemojte da strancarite i gledate kroz naocare opoziocne borbe. Ma ko predlozio i ne pitajuci za vremenski kontekst ova ideja mora da ima podrsku Srbije i njenog rukovodstva i naroda. Da je opozicija predlozila takodje bi se trebalo stati iza takvog predloga. Jer to nije stvar pojedinca i nekog sitnog interesa to treba da je jedan od najvaznijih ciljeva i prioriteta svake Vlade Republike Srbije ma ko bio u njoj. Kome ovo nije jasno ne treba da se bavi politikom.

    1. Vise puta sam se uvjerio da vi nas,srbe zapadno od drine ne mozete ocima gledati,dok mi drzavu srbiju i srpski narod tamo gledamo suprotno,volimo je.

  7. Ne daj boze.
    Daleko im lepa kuca.
    Od Crnogoraca i Bosanaca nikada nista dobro nije doslo.

  8. U skladu sa reciprocitetom, moralo bi se i srpskim državljanima omogućiti dobijanje državljanstva BIH.

  9. I onda Dodik dobije izbore u Srbiji, ili makar u Vojvodini s obzirom na broj ljudi bosansko-krajiškog porekla

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.