Štab Jankovića: Vučić potencijalno ukrao 319.000 glasova 1Foto: Stanislav Milojkovic

Uvidom u džakove sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mesta, koji smo ostvarili tokom jučerašnjeg dana u RIK, pribavili smo dokaze o teškim neregularnostima izbornog procesa, saopštio je izborni štab Saše Jankovića.

Kako dodaju, između rezultata fizičkog brojanja glasačkih listića i broja glasova zavedenih u zapisnicima sa biračkih mesta, velika su 2neslaganja, a zaključak je da je Aleksandar Vučić „potencijalno ukrao čak 319.000 glasova na ovim izborima.

„Izborni štab Saše Jankovića juče je od RIK zatražio uvid u džakove sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mesta odabranih po slučajnom uzorku. Skandalozne su nepravilnosti koje smo uočili prebrojavanjem glasova. Samo u Novom Pazaru, prema zapisnicima sa dva biračka mesta, Vučič je „dobio“ 543 glasa (BM 27), odnosno 250 glasova (BM 85) više nego što ih zaista ima prema stanju zatečenom u vrećama sa izbornim materijalom. Potom, na biračkom mestu 31 u Loznici, 75 glasova je pripisano Vučiću, iako ih u džakovima nema. Slične i druge nepravilnosti uočene su i na ostalim od ukupno 25 biračkih mesta“, navodi se u saopštenju tima Saše Jankovića.

Prema njihovim navodima, prostom računicom, dolazi se do zbira po kojem je Aleksandru Vučiću na 25 biračkih mesta pripisano 964 glasa koje nije dobio, što prosečno po biračkom mestu iznosi 38 glasova. „Ukoliko se ovaj prosek, uzet na slučajnom uzorku, pomnoži sa 8.396, koliko je ukupno biračkih mesta, sledi poražavajući zaključak: Aleksandar Vučić potencijalno je ukrao čak 319.000 glasova“, ističe se u saopštenju.

Dokumenti sa podacima nalaze se na sajtu Saše Jankovića.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.