Stamatović poziva na bojkot beogradskih izbora 1Foto: Nenad Kovačević

Zdrava Srbija(ZS) zatražila je od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da odmah oduzme dozvolu za emitovanje programa TV Pink, zbog kako se navodi povreda obaveza koje se odnose na programski sadržaj, a shodno članovima 47, 50. i 51. Zakona o elektronskim medijima“.

Takođe, ta stranka je pozvala opoziciju na bojkot beogradskih izbora, ukoliko ta televizija i RTS „ne prestanu da budu medijski dvorski servis velikog vođe“.

To je saopštio Milan Stamatović, predsednik Incijativnog odbora ZS, istakavši da „TV Pink ovih dana predvodi još jednu u nizu brutalnih kampanja i medijski linč protiv jedne opozcione parlamentarbe stranke, nazivajući je fašističkom, i jednog dnevnog lista koji se drznuo da posumnja u verodostojnost tzv. medicinske dijagnoze o „teškim povredama“ novinarki te televizije, a koju je, kako ističe „postavio niko drugi do diplomirani pravnik Aleksandar Vučić“.

– Ukoliko režim, do dana raspisivanja beogradskih izbora, ne dovede TV Pink, ali i Javni medijski servis Radiotelevizije Srbije u „nulti stepen“ tolerancije prema različitom mišljenju, u kome bi ova dva dominantna kanala za uticaj na biračko telo, prestala da budu dvorski servis velikog vođe, Zdrava Srbija zahteva od istinskih opozicionih, ali i svih slobodoumnih i rodoljubivih stranaka, pokreta i grupacija da objave bojkot izbora, poručio je Stamatović i naveo da bi „bojkot beogradskih izbora bio jedini izlaz iz sadašnje situacije u kojoj TV Pink i RTS raspiruju medijsku šizofreniji u siluju zdrav mozak građana“.

– Neka se onda OEBS, Savet Evrope i Evropska komisija pravdaju pred demokratskom javnošću kako to ljudska i građanska prava svugde moraju da važe, osim u Srbiji, pošto je njen vladar samodržac dovoljno kooperativan u kvislinštvu i kapitulantstvu prema Briselu – poručio je Stamatović.

On je podsetio čelnike RTS na to da se „Javni medijski servis finansira novcem svih građana Srbije kako bi omogućio ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja namenjenog svim delovima društva, a ne samo potreba Vučićevog dvora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari