Stamenkovski: Vučić odabrao da bude predsednik svojih, a ne svih 1foto FoNet Zoran Mrđa

“Još u izbornoj noći videli smo da Aleksandar Vučić teško podnosi činjenicu da Narodna skupština više neće izgledati kao Glavni odbor SNS.  Nema sumnje da mu je epizoda „Veliki Trnovac“ koja traje duže od „Male neveste“ pomogla da odgodi suočavanje sa novim sazivom parlamenta u kome će se znatno manje čuti aplauzi”, kaže za Danas Milica Đurđević Stamenkovski, poslanica Srpske stranke Zavetnici.

Ističe da polaganje zakletve pred političkim istomišljenicima, umesto pred čitavom Srbijom, između ostalog, upućuje nas i na to da ne možemo očekivati nacionalni konsenzus i sazrevanje političkih prilika u zemlji.

“Vučić se, dakle, obavezuje pred svojima, ne pred svima. I tim činom bira da bude predsednik svojih, a ne svih. Izborne rezultate tretira kao švedski sto, uzima ono što mu se dopada, a ono što nije po njegovom ukusu gleda nekako da skloni u špajz” , napominje Đurđević Stamenkoviski.

Prema njenim rečima dramatične su posledice ignorisanja volje građana, jer u ovim okolnostima za Srbiju je presudno da se i politika i polemika vode u institucijama, a ne putem bizarnih filmova na prorežimskim televizijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari