Stanić: Osećanje slobode posebno je potrebno u stvaralaštvu, kulturi i umetnosti 1Foto: Ujedinjeni za pobedu Beograda

Predstavnici koalicije „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ Vladimir Obradović, Miloš Pavlović, Tihomir Stanić, članovi tima kandidata za gradonačelnika Vladete Jankovića i Dušan Nikezić, kandidat za narodnog poslanika predstavili su juče program za Beograd građanima Obrenovca, saopštili su iz te koalicije.

Vladimir Obradović istakao je da je posebna pažnja u programu koalicije „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ posvećena školstvu i mladima, da se brže i efikasnije moraju širiti kapaciteti škola i vrtića.

„Osmislili smo i moramo da realizujemo sistem podržanog stanovanja, da kreiramo modele po kojima će mladi, zaposleni u javnim službama i iz drugih kategorija, moći po prihvatljivim uslovima da dođu do stana, bez obzira da li žele da ga kupe, ili da žive u stanu sa zaštićenom rentom i na taj način imaju stabilnost. Nastojaćemo da obezbedimo svakome adekvatne uslove za život, da ne moraju mladi da žive sa roditeljima ili odlaze u inostranstvo. Prioritet svih prioriteta je da sprečimo odlazak mladih iz zemlje. Mladi neće odlaziti ako budu mogli da nađu posao, ako za posao koji obavljaju budu adekvatno plaćeni, ako mogu iz toga sebi da obezbede stan i zasnuju porodicu. Set mera će biti usmeren na rešavanje ovih problema, kako bismo zaustavili odlazak mladih“, rekao je on.

Glumac Tihomir Stanić objasnio je princip decentralizacije kulture, po kome će obaveza pozorišta i muzeja na budžetu Grada Beograda biti da igraju predstave i organizuju izložbe u svim opštinama u kojima za to postoje tehnički uslovi, kako građani ne bi morali da odlaze iz Obrenovca, Lazarevca i drugih krajeva u centar Beograda zbog zadovoljenja kulturih potreba.

„Osećanje slobode posebno je potrebno u stvaralaštvu, kulturi i umetnosti. Konkursi za projekte nezavisnih udruženja u oblasti kulture biće otvoreni preko cele godine. Svakog meseca neko udruženje dobijaće sredstva Grada Beograda. Prioritet prilikom raspodele tih sredstava će biti na onima koji će svoje programe održavati u domovima kulture u svim beogradskim opštinama“, dodao je Stanić.

Miloš Pavlobić naveo je da je korupcija rak rana našeg društva.

„Ona prožima sve segmente. Prisutna je u svim oblastima, zdravstvu, saobraćaju, školstvu. Korupcija je problem sa kojim se suočavamo svakodnevno, prilikom zaposlenja i u drugim situacijama. Korupcija je u investicijama poput Beograda na vodi, u Obrenovcu u TENT-u, u svim javnim nabavkama i pri zaposlenjima. Zbog toga mi iz tima prof. dr Vladete Jankovića obećavano da ćemo korupciju sprečiti tako što ćemo formirati antikorupcijsku komisiju koja će se baviti isključivo revizijom svih pravnih poslova Grada Beograda i beogradskih opština, a sa druge strane, imenovaćemo ljude koji će se prema imovini Grada Beograda ophoditi sa pažnjom dobrog domaćina. Zato je potrebno da motivišete ljude da izađu na izbore 3. aprila i glasaju za listu „Ujedinjeni za pobedu Beograda.“, izjavio je Pavlović, član tima prof. dr Vladete Jankovića.

Dušan Nikezić, kandidat za narodnog poslanika kolicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ obrazlagao je probleme u privredi, sa posebnim osvrtom na loše stanje poljoprivrednika zbog malih iznosa subvencija i kupovine goriva po najskupljim cenama zbog akciza, kao i nezavidnu situaciju u koju je doveden EPS, nekada najveći gigant u Srbiji.

„Ljudi u Srbiji moraju da znaju istinu da je EPS pred potpunim kolapsom i bankrotom. Zahvaljujući neodgovornom upravljanju Vučića, Grčića i ekipe, umesto da danas zarađujemo milione evra dnevno od izvoza struje, uglja neće biti još najmanje dve, tri godine, te ćemo nastaviti da spaljujemo blato i mazut i uvozimo 20% potreba. Zato će gubitak EPS-a biti najmanje milijardu evra, što znači da će svako domaćinstvo u Srbiji dobiti dodatni račun za struju od 400 evra. Ipak, ono što najviše brine građane Obrenovca je da ovako neodgovorno poslovanje vodi gašenju TENT-a i zatvaranju „Kolubare“, a da odluke koje donose i Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić ukazuju upravo na to“, ukazao je Nikezić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari