Stano: Susret glavnih pregovarača Srbije i Kosova 16. novembra u Briselu 1Foto: Twitter

Naredni susret glavnih pregovarača Srbije i Kosova, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, biće održan u utorak, 16. novembra, izjavio je portparol Evropske unije Peter Stano.

„Oni će se sastati u Briselu i nastaviti da razgovaraju o primeni prethodnih sporazuma, otvorenim pitanjima i kako ići dalje“, naveo je Stano za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Petković i Bisljimi su se poslednji put sastali u okviru dijaloga krajem septembra, kada je postignut dogovor o deeskalaciji na severu Kosova nakon tenzija nastalih posle odluke vlade u Prištini da uvede mere reciprociteta za registarske tablice vozila koja ulaze iz centralne Srbije.

U medjuvremenu, 21. oktobra, održan je prvi sastanak radne grupe formirane sa ciljem da pronadje trajno rešenje za pitanje registarskih tablica u roku od šest meseci.

Iako nema naznaka da će uskoro doći do sastanka lidera, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija, portparol EU Peter Stano insistira da dijalog nije u zastoju.

„Fokusirani smo na postizanje rezultata i rešavamo probleme napornim radom. Dijalog nije u zastoju i nastavlja se svakodnevnim angažovanjima i radom specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, ne samo sa stranama već i unutar EU, u širem regionu kao i na medjunarodnoj sceni“, naveo je Stano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari