Slobodana Miloševića, novog predsednika Savezne Republike Jugoslavije, sačekali su, pred Skupštinom SRJ nakon inauguracije, povici: „Jugoslavija“, „Bando crvena“, „Slobo, Slobo“, „Ajmo, ajde svi u napad“, „Mi smo Slobini, Sloba je naš“, kao i stare cipele koje su građani bacali preko policijskih kordona.

Slobodana Miloševića, novog predsednika Savezne Republike Jugoslavije, sačekali su, pred Skupštinom SRJ nakon inauguracije, povici: „Jugoslavija“, „Bando crvena“, „Slobo, Slobo“, „Ajmo, ajde svi u napad“, „Mi smo Slobini, Sloba je naš“, kao i stare cipele koje su građani bacali preko policijskih kordona. Nekoliko njih pogodilo je i crni predsednički „mercedes“, dok se automobil u kome je bio predsednik Milošević udaljavao.
Dok je u Skupštini trajao svečani čin proglašenja novog saveznog predsednika, ispred Skupštine SRJ se okupilo nekoliko stotina Miloševićevih pristalica koji su skandirali „Jugoslavija“ i „Mi smo Slobini, Sloba je naš“, a od rekvizita imali su veliki portret Slobodana Miloševića, zastavu SPS i transparent „Živeo Slobodan Milošević“. Većina je za ovu priliku doputovala iz Lazarevca, Valjeva i Vojvodine.
Za to vreme druga, daleko veća grupa građana, uglavnom naoružanih pištaljkama, vikala je iz Pionirskog parka „Bando crvena“ i „Ajmo, ajde svi u napad“… Slično je predsednika „pozdravilo“ i nekoliko hiljada studenata koji su se u tom trenutku nalazili na Trgu Nikole Pašića. Ove tri grupe su razdvajali jaki kordoni policije, preko kojih su povremeno letele stare cipele.
S. Biševac, N. Kovačević,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari