Staša Zajović uopšte nije bila na Cetinju 1Staša Zajović (Foto: FoNet/ Božana Pavlica)

Staža Zajović, antiratna aktivistkinja, braniteljka ljudskih prava iz organizacije Žene u crnom, našla se na meti režimskih medija, tabloida i televizija kao podržavateljka politike Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore, koji je pozivao na demonstracije zbog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, proteklog vikenda na Cetinju.

Iako Staša Zajović uopšte nije bila na Cetinju ni tog, kao ni prethodnih dana, uoči ustoličenja, kako nam je potvrđeno, iživljavanje nad njom započelo je u Novostima da bi se proširilo najpre na tabloid Alo, kao i po dnevnicima TV Pink.

Naime, jedan od korisnika Tvitera je na svom privatnom profilu objavio fotografiju sa aktivistkinjom Žena u crnom od pre godinu godina na Cetinju, sa potpisom da su upravo sleteli međunarodnim letom, dan uoči ustoličenja mitropolita Joanikija. Sutradan, nakon ustoličenja Joanikija, Novosti su objavile vest sa naslovom: „Žene u crnom poražene na Cetinju: Milove huligane podržali Nenad Čanak i Staša Zajović, ali se kući vraćaju u svom stilu – kao gubitnici“.

Staša Zajović uopšte nije bila na Cetinju 2

Novosti su ovu vest objavile bez ikakve provere i kontakta sa Stašom Zajović kako bi dobile istinitu informaciju. Istina je, međutim, da Zajović nije bila na Cetinju ni tog ni prethodnih dana, kako je Danasu potvrđeno. Tu lažnu, činjenično, apsolutno neproverenu „vest“ su potom preuzeli pojedini mediji stavljajući aktivistkinju Žena u crnom u izrazito negativni kontekst, kao podržavateljku „Milovih huligana“.

Staša Zajović uopšte nije bila na Cetinju 3

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari