Stefanović i šeik Mohamed bin Zajed na sajmu naoružanja IDEX 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je na sajmu naoružanja IDEKS (IDEX) 2021 sa šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) o jačanju saradnje i zajedno su obišli štand JP „Jugoimport-SDPR“ na kojem su izloženi proizvodi srpske odbrambene industrije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Stefanović je, navodi se, šeiku  zahvalio na dosadašnjoj uspešnoj saradnji, pogotovo u projektima koji su vezani za vojnu industriju i Ministarstvo odbrane i  izrazio očekivanja da će dva ministarstva odbrane u direktnoj saradnji imati još intenzivniju saradnju u narednom periodu.

Šeik Mohamed bin Zajed istakao je da UAE nastavljaju blisku saradnju sa Srbijom i da će do sada postignuti sporazumi biti unapređivani. On je rekao da podržava napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića za očuvanje stabilnosti i sveobuhvatnog mira u regionu i povećanje standarda građana, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je naglašeno da su obe države posvećene vakcinaciji svog stanovništva i borbi protiv kovida-19, a sagovornici su izrazili očekivanja da će takva zaštita stanovništva dovesti do rasta ekonomije koji treba da obezbedi stabilnost i dugoročni razvoj obe države, navelo je Ministarstvo odbrane u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari