Stefanović: Kad Dačić kaže da misli da EU neće uvesti vize Srbiji, građani imaju pravo da strahuju 1Foto: Medija centar

Kada predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić kaže da misli da EU neće uvesti vize Srbiji, građani imaju pravo da strahuju jer se sećaju da je to isti čovek koji je zajedno sa Slobodanom Miloševićem tvrdio da Srbiju neće bombardovati, izjavio je danas zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović.

„Kada Dačić objašnjava da nije jasno šta su kriterijumi za ulazak Srbije u EU, on smišljeno obmanjuje građane jer je jasno da ova vlast ne želi da uspostavi vladavinu prava koja bi značila borbu protiv kriminala i korupcije sa kojom je srasla, niti želi da omogući medijima da slobodno rade jer bi tako istina došla do ljudi i ovaj režim bi izgubio izbore“, rekao je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je naveo da je „svakom dobronamernom čoveku jasno da je Srbija sprovela reforme koje su bile teške za ljude i da su ostale one koje su teške za nestručnu, bahatu i korumpiranu vlast čije zaštitno lice je Ivica Dačić“.

“ Baš kao i pre 30 godina kada je ista ekipa građanima objašnjavala da je dobro što smo izbačeni iz svih međunarodnih institucija i obećavala im da će jesti korenje. Njihove političke poraze plaćali su građani životima, a država budućnošću“, naglasio je Stefanović.

On je zaključio da jedino članstvo Srbije u EU garantuje stabilnost, bezbednost i dobar život za sve građane, „kao i da je ono moguće do 2030. godine kako je to i nagovestio predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i kako je u svom programu ‘Pravac Evropa’ predstavila SSP“.

„U takvoj Srbiji na vlasti neće moći da budu raznorazni dačići ii to je jedini razlog zbog koga pokušavaju da urade sve kako bi obesmislili evropsku budućnost za sve naše građane“, zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari