Stefanović: Raznorazne „stručnjake“ uznemiri svaki potez države usmeren na jačanje Vojske Srbije 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ministar odbrane Nebojša Stefanović reagovao je na izjavu portparola Vojnog sindikata Srbije da plate treba povećati Gardi ali i ostalim opterećenim jedinicama vojske Srbije.

„Moram da primetim da raznorazne nazovistručnjake, kako u zemlji, tako i u inostranstvu,  toliko uznemiri svaki potez države usmeren na jačanje Vojske Srbije i poboljšanje životnog standarda srpskih vojnika da više ne uspevaju ni da prikriju svoje prave motive“, navodi Stefanović

On je reagovao na ranije objavljen apel portparola VSS da se plate povećaju i drugim radnicima vojske.

„Kada se predstavljate kao vojni sindikalac, a kritikujete povećanje plata pripadnicima Vojske Srbije, mislim da ne moram čak ni previše objašnjavati šta su vam pravi motivi. Jasno je i svim pripadnicima sistema odbrane, a i celoj Srbiji“, kaže Stefanović.

Ministar kaže da je ponosan što su, „za razliku od njegovih „stručnih“ saboraca iz opozicije, uspeli da pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dobiju već treće povećanje plata od početka prošle godine, te da će vojnici uz januarsku platu dobiti još 8%, nakon prethodnih 17% koje su dobili“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari