Vlada odobrila veća primanja pripadnicima specijalnih jedinica Vojske Srbije 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Vlada Srbije dala je saglasnost na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o platama profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, kojim se omogućavaju veća primanja pripadnicima specijalnih jedinica, od avgusta, objavljeno je u Službenom vojnom listu.

Za službu u određenim jedinicama pored osnovnog koeficijenta, profesionalnom vojnom licu pripada koeficijent za posebne uslove službe, zbog težine, karaktera i trajanja rada, koji se utvrđuje u koeficijentu većem od osnovnog.

Brigadni generali 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade i Odreda Vojne policije specijalne namene „Kobre“ imaju uvećanje osnovnog koeficijenta za 2,284, oficiri 2,635, podoficiri 2,811, a profesionalni vojnici za 3,050.

Pravilnikom je propisano i da se profesionalnom pripadniku Vojske Srbije iz sastava „Kobri“ za dane kada je angažovan na realizaciji mera preventivno-tehničke zaštite i fizičke zaštite određenih osoba i objekata, plata za taj rad uvećava u paušalnom iznosu od 25 odsto od pripadajuće plate za puno radno vreme.

Pored toga, rukovodioci obezbeđenja određenih osoba, dobiće još 25 odsto povećanje plate, koliko i zaposleni u Vojnotehničkom institutu, pripadnici Vojne policije 15 odsto, a inspektori na službi u Inspektoratu odbrane 10 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari