Stevan Filipović: Možda da se premijerka povede Vejderovim primerom? 1Foto: EPA/ HENNING KAISER

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na onlajn međunarodnoj konferenciji izgovorila rečenicu iz Ratova zvezda „neka sila bude sa vama“. To je bio povodom za bašu redovnu rubriku „Pitanje odgovor“.

Reditelj Stevan Filipović ističe da mu je izuzetno drago da imamo premijerku koja ceni prave vrednosti, i voli Ratove zvezda.

„Međutim, ako je te filmove zapravo gledala, nadam se da je obratila pažnju kako karijere završavaju oni koji služe Mračnom Gospodaru – Darta Mola su presekli n pola, Grofu Dukuu su odsekli glavu i obe ruke, Anakin Skajvoker je izgubio i ruke i noge, izgoreo u reci lave, i postao Dart Vejder. Jedino se Vejder oslobodio svog gospodara Palpatina, tako što ga je bacio u reaktor Zvezde smrti, i prešao na Svetlu stranu Sile. Možda da se povede Vejderovim primerom?“, naglašava Filipović.

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, navodi da premijerka od prvog trenutka, još dok je bila ministarka, a pogotovo kad je postala premijerka, u svakom trenutku i u svakom svom nastupu pokazuje da nije dorasla funkciji i ulozi koju je dobila, a koja joj je ničim izazvano data.

„To nije način da se jedna predsednica vlade obraća publici i tu se vidi da ona u stvari sve svodi na to kako da ostavi utisak, slično Vučiću. Samo što je on u tome originalan, a ona imitira loš original, pa je onda katastrofalna“, ističe naša sagovornica.

Balša Božović, poslanik DS, ocenjuje da bi slagao ako bi rekao da je Ana Brnabić ispala loša političarka.

„Pre svega zbog toga što ona nije političarka. Još manje premijerka. Da joj je blisko potpuno odsustvo realnosti, pokazala je onda kada je u parlamentu prigovarala poslanicima koji nisu nosili rukavice i maske, što je ispravno, ali je to radila veoma ostrašćeno u trenutku kada ona takođe nije imala rukavice i masku… Svakako je lažni moral dosegao vrhunac, a neznanje i nevaspitanje su postali vrlina“, ukazuje Božović.

Igor Blažević odnosno Prljavi inspektor Blaža podseća da univerzum Zvezdanih ratova ima tri ere, a to su: doba republike, doba pobune i doba otpora.

„Mi smo to ovde prošli 90-ih godina i činilo se da se u novom milenijumu završava naša svemirska opera. Zaboravili smo da je Džordž Lukas prvo snimio četvrti, peti i šesti deo, pa tek onda prvi, drugi i treći. Vreme je da se opet vratimo u drugu i treću eru (sa početka teksta). Samo još da nađemo Luka Skajvokera“, objašnjava Blažević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari