Stevanović (DS) bio na sednici: Pitanje Kosova je važnije od stranačkih interesa 1Veroljub Stevanović Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Narodni poslanik u Skupštini Srbije, izabran na listi Demokratske stranke (DS), Veroljub Stevanović, izjavio je FoNetu da je prisustvovao skupštinskoj raspravi o Kosovu i Metohiji jer smatra da je rešavanje statusa Kosova „pitanje od nacionalnog značaja“ kome svi treba da daju svoj doprinos.

„To pitanje je važnije od svih političkih, stranačkih i ličnih interesa, jer od njegovog rešavanja zavisi budućnost naše države i našeg naroda. Oko njega se mora postići minimum zajedničkih nacionalnih interesa, inače ćemo zbog naših političkih podela deci i unucima ostaviti u nasleđe težak problem“, rekao je Stevanović.

On je ocenio da je rešavanje statusa Kosova „kompleksan problem, ne samo za Srbiju već i za međunarodnu zajednicu“, jer da nije tako, on bi već bio razrešen.

„Za razliku od predstavnika međunarodne zajednice, koji tom problemu pristupaju pragmatično kao pitanju mira i stabilnosti u ovom delu Evrope, Kosovo je za nas i veoma emotivno pitanje usko povezano sa duhovnošću i isitorijom. Zbog toga razumem i srpske podele čak i oko tog pitanja“, rekao je Stevanović, dodajući da mu niko u Poslaničkom klubu DS nije zamerio što je bio u skupštinskoj sali.

Bivši gradonačelnik Kragujevca je rekao da ostaje član Poslaničkog kluba DS i da on nije bio jedini poslanik iz takozvane „prave opozicije“ koji je prisustvovao sednici Skupštine o Kosovu, a da je već u sredu nastavio bojkot rada Skupštine Srbije.

Bio sam u Skupštini Srbije, ali – poštujući dogovor o bojkotu – nisam ulazio u salu, ako će biti i ubuduće, rekao je Stevanović.

Na pitanje FoNeta da li se prisustvo raspravi o Kosovu i pohvale izrečene o izveštaju Aleksandra Vučića, mogu tumačiti i kao pokušaj približavanja Srpskoj naprednoj stranci (SNS) u sklopu medijskih spekulacija o povratku u fotelju gradonačelnika Kragujevca, uz pomoć te stranke, Stevanović je odgovorio odrečno.

„Kosovo je važnije od svake funkcije i ličnog političkog interesa. Prisustvo raspravi o Kosovu nema nikakvih drugih motiva osim iskrene želje da podržim svaki pokušaj rešavanja tog problema, dolazio on od Vučića ili nekog drugog svejedno“, rekao je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari