Štimac o Vuku Jeremiću: Zbog takvih prevaranata narod ne veruje političarima 1foto A.H./ATAImages

Vladimir Štimac, košarkaš i odbornik koalicije „NADA“ u Skupštini grada Beograda, oglasio se na društvenoj mreži X gde je prokomentarisao vest da je bivši predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić „ponudio pomoć“ predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Štimac je naveo da „zbog takvih prevaranata nije ni čudo što narod sve manje veruje političarima“, prenosi Nova.rs.

„Mene pitaju šta ću ja u politici! A ‘profesionalni’ političari, kojima je politika jedini izvor prihoda, očigledno služe da se bore protiv zla dok ima ko da ih plaća. Čim zafali parica tu je čika iz SNS-a da pokrije šta treba i oni oberučke trče da pruže svoju pomoć. Sramota me je za Vuka Jeremića i nije ni čudo što nam narod sve manje i manje veruje pored tolikih prevaranata u borbi za slobodu. Sreća ima nas koji se borimo do kraja za slobodnu Srbiju i slobodne izbore“, napisao je Štimac.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na TV Informer 6. aprila izjavio da je član Narodne stranke i dugogodišnji predsednik te partije, Vuk Jeremić, ponudio svoju pomoć vlastima u Beogradu kako bi se sprečilo usvajanje Rezolucije o Srebrenici u UN.

Vučić je napomenuo da je dobrodošao svako ko želi da pomogne i da je prihvatio pomoć koju je ponudio Vuk Jeremić.

„Male su šanse, video sam da je kod nas. Nadam se da mi neće zameriti… Nekim ljudima je tu poruku poslao i Vuk Jeremić – da je spreman da pomogne i ja sam to oberučke prihvatio. Od svakoga ko je spreman da pomogne našem timu na svaki način“, rekao je Vučić na TV Informer, dodajući da i „ako izgubimo, to neće biti laka pobeda“.

Tokom poslednje izjave gde je govorio o odnosima sa Vučićem, Jeremić, koji je bio osnivač i dugogodišnji predsednik Narodne stranke, rekao je da nema nikakve odnose sa predsednikom Srbije i da su se poslednji put videli u zgradi Predsedništva kad umalo nije došlo do tuče.

„On je pozvao mene i moje saradnike da dođemo da se s njim pobijemo. I mi smo došli. Verujem da smo ga iznenadili, a i iznenadio je i on nas načinom na koji se ponašao kad je sišao dole na prijavnicu. On je psovao, vikao i koristio reči koje prosto nisu primerene za šefa države“, rekao je Jeremić u emisiji „Bez straha“ autora Nemanje Šarovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari