Stojanović: Tadić se uplašio sramotnog rezultata, nedostojnog bivšeg predsednika 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

“Iako je odavno nagovestio da će možda biti predsednički kandidat, Boris Tadić se neće kandidovati za predsednika, verovatno zbog sramotnog rezultata koji bi osvojio na izborima, nedostjnog bivšeg predsednika Republike. Kandidujući Dragoslava Šumarca, Tadić je našao kandidata sa kojim može da pokuša da osvoji jedan odsto glasova, kako bi se zadržao novac za kampanju. To je i način da koliko- toliko digne vidljivost parlamentarne liste, što je i bio cilj najavljene Tadićeve kandidature”, ističe za Danas politikolog Boban Stojanović.

Prema njegovim rečima da koalicija Moramo nije imala kandidata Biljanu Stojković, Tadić bi mogao da računa na deo nekih glasova onih, kojima je Zdravko Ponoš previše konzervativan kandidat. Međutim, kandidatura Stojkovićeve uticala je da se Tadić ne kandiduje, kako bi izbegao sramotan rezultat, nedostojan bivšeg predednika..

“ S tim što je nemoguće da regularno kandiduju Šumarca i da sakupi potpise praktično za 36 sati. Zato će biti zanimljivo videti ko je overio te potpise ako ih predaju, posebno imajući u vidu gde su im i koliko overeni potpisi za parlamentarne i gradske izbore”, zaključuje Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari