Stoltenberg: Razumem da su u Srbiji i danas bolne uspomene na bombardovanje 1999.

Ostavite komentar


  1. Ajde malo oladi sa „bolnim uspomenama“. Zapad aktivno podrzava autokratiju Vucica u Srbiji. NATO ce biti jos vise omrazen u godinama koje dolaze zbog ogromnog licemerja koje slobodni gradjani Srbije vide. Ovakve izjave samo sipaju so na ranu.

  2. Bolne su za one kojima su stradali najbliži… za ostale ovo je prilika da mi tradicionalno lelečemo kao Kalimero… kao da nam tudji životi nešto znače! Da nam znače ne bismo ćutali zbog ubistva Olivera Ivanovića… Srbi obično kukaju na tudjim grobljima, a koliko sutra bi opet izazvali rat. Kad dobijemo preko nosa, onda nikad mi nismo krivi, uvek neko drugi, samo mi imamo žrtve, ostali imaju zločince… Bolestan smo narod! Pročitajte knjigu Dželat Slobodana Gavrilovića, možda bude jasnije kakvi smo…

    1. Ti si bolestan sa ovakvim izjavama i praveci se da si Srbin. Trazi profesionalnu pomoc, narodu je dosta botova i placenih likova koji pljuju po svemu sto je Srpsko.

    2. U pravu si, bolestan narod, nema jos jednog naroda na ovoj planeta sa takvom koncentracijom patoloskog autosovinizma i metastaziranog stokholmskog sindroma kao kod Srba.

  3. I mi razumemo da vi imate potrebu da mi mirno prihvatimo okupaciju sve vam zahvaljujući. Razumemo i da ste pola planete razrovali sve nastojeći da ne isprovocirate sukob. Ništa se ne brinite mi potpuno razumemo logiku proisteklu iz vašeg ministarstva za istinu.

    1. Stvarno? Zarad „humanosti“ i „zastite napacenog albanskog naroda“? Hahahaha. ta suplja prica ni u vrticu ne moze vise da prodje. Nego kada smo vec kod „onomad Nemacka“ zar niste vi Albanci bili nacisticki saveznici, imali cak i SS diviiju Skenderbeg, da niste onda „onomad“ tek vi zasluli po neko bombardovanje?

  4. Pod punom moralnom odgovornošću tvrdim da je ovaj lik najveći monstrum koji se bavio našim prostorom. To kažem na osnovu uvida koji sam kao diplomata imao četiri i po godine. Nije diplomatski s moje strane, ali je istinski.

    1. Znate li sta je smesno? Ovaj lik je odrastao u Beogradu, roditelji su mu bili diplomate. On samo radi svoj posao okupatora…

  5. kladim se, mogao je da zaštiti srebreničane, kao i srbe, rome, gorance i albance sa KIM, ali onda ne bi mogao da oslobodi magacinski prostor i omogući dalju proizvodnju oružja. Koji su to albanci ili bosanski muslimani proterivani iz Niša pa ste nas zasuli bombama? Niš nije bio ni u rukama crveno crne koalicije. Nije bilo nikakvog vojnog cilja na dečijem igralištu, u bolnici, na pijaci, nigde gde ste sejali bombe. Jedino vam je bilo bitno pražnjenje magacina, briga vas za bilo koga. Ko su kupci srpskih i albanskih organa povađenih ljudima koji su pobijeni u Žutoj kući? Ko su organizotari tog posla, sigurno nisu albanci? Hoćete li kaznite te poštenjačine koji su organizovali taj posao i kupce organa, jer da njih bilo nije ne bi došlo do ubistava nedužnih ljudi.

    1. Retko odvratan i licemeran tip.
      Bombardovali zgradu televizije i ubili novinare, bombardovali putnicki voz i ubili putnike.
      Pravi humanitarci, Adolf da im pozavidi.

  6. Retko odvratan i licemeran tip.
    Bombardovali zgradu televizije i ubili novinare, bombardovali putnicki voz i ubili putnike.
    Pravi humanitarci, Adolf da im pozavidi.

  7. Bilo bi nekako lepo, demokratski, civilizovano, normalno da je neko odgovarao za neduzno pobijene civile prilikom bombardovanja Srbije. Ne mozes da sravnis greskom citav stambeni kvart u nekom gradu ili da sprzis voz ili autobu i sve u njima i da to nazoves kolateralnom stetom. Ne mozes namerno da gadjas televiziju i pobijes novinare. Ne mozes da koristis ubojna sredstva, kao sto su kasetne bombe, cija je upotreba u ratu strogo zabranjena po svim medjunarodnim konvencijama. Ne mozes da izrucis tone osiromasenog uranijuma na jednu zemlju i da tako ubijas njene stanovnike i dugo godina posle rata. NATO je, prilikom bombardovanja Srbije, izvrsio mnogo strasnih zlocina za koje niko nije odgovarao. Ne mozes da pobijes 76-toro dece i da to nazoves kolateralnom stetom i da za to niko ne odgovara. Nijedan cestit Srbin nikada nece biti za to da nasa zemlja udje u NATO. Ne samo zbog zlocina koje je pocinio u Srbiji vec i zbog zlocina koje je pocinio sirom sveta jer Srbi, ma koliko se isti ovi trudili da nam prikace etiketu zlocinackog i genocidnog naroda, preziru zlocince i duboko saosecaju sa neduznim narodima Iraka, Libije, Sirije… cije su zemlje unistene i gde su ovi „borci za pravdu“ oruzjem ili sankcijama pobili milione neduznih ljudi, zena i dece. Iako bi to verovatno bilo najbolje za Srbiju mi jednostavno ne mozemo da budemo u takvom drustvu, nismo takvi, ne pripadamo tu niti smo ikada pripadali…politicari i pojedinci koji bi zbog para sve uradili da, ali srpski narod i Srbija ne.

  8. Najamnje dve godine pre bombardovanja pojedine drzave NATO-a su obucavali i naoruzavali pripadnike albanske teroristicke uck i gradili im logore po Albaniji. da li i to spada u te „diplomatske napore“? Da su NATO i Nemacka ili V. Britanija ili Amerika zaista zeleli da izbegnu sukob, to su mogli da urade, mogli su da razoruzaju Srbiju a ne da naoruzavaju Albance. Iako sada NATO pokusava ovakvim licemernim supljim pricama da opravda to sto su radili pre dvadset godina i da svoju intervenciju predstave kao „humanitarnu“, tu se nikada nije radilo o himanosti ili o brizi za civile nego samo i iskljucivo o interesima.

  9. Tesko je razumeti nas. Samo DVADESET godina posle, bombardovanja Beograda i zlocina po Srbiji, Tito je otvorio granicu. Narod je napustao Srbiju, punim vozovima. Odlazeci kod dusmana. Evo sada opet DVADESET godina od dusmanskog napada NATO , drzava. Narad hrli u te zemlje .
    A ovamo svi ih osudjuju i kao , to su nasi ** krvni nepriatelji **

    Dali je Milosevic Amerikancima, mogao da iznajmi bazu na Kosovu jedno 50 godina , i da domacinski pregovara ? A znamo da ameri imaju vojne baze u svim evropskim zemljama.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.