Stranka slobode i pravde u Boru: "Bolnica nam se raspada, dete čekalo četiri sata sa slomljenom rukom" 1Foto: Irena Živković

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Boru reagovao je nakon informacija da bolnici u ovom gradu nedostaju kadrovi, dok se, kako navodi SSP, za to vreme u Boru gradi akva park.

Kako SSP iz Bora navodi u saopštenju, „već dugo upozoravamo da će grad ostati bez lekara i dajemo predloge da se to spreči, ali je gradska vlast, kao i uvek, odbijala svaki naš predlog, usput navodeći da izmišljamo i manipulišemo građanima zarad političke koristi“.

„Za početak, odustanite od izgradnje bespotrebnog akva parka i krenite u izgradnju nove bolnice jer stara se raspada. Borani se preusmeravaju na okolne gradove, a nema ni saniteta. Prošli put je dete čekalo četiri sata sa slomljenom rukom i u bolovima jer je jedini ortoped bio od jutra pa do popodneva u operacionoj sali. Zar ćete dovesti i do toga da borska deca nemaju pravo na lek?“, pita se SSP u dopisu koji je potpisala Irena Živković, predsednica lokalnog odbora ove partije.

U saopštenju se dodaje da je gradska vlast „od nedavno počela da ulaže u opremu u Domu zdravlja i Opštoj bolnici“.

„To je pohvalno, ali, čini se, kasno. Bolnica danas ima samo četiri ortopeda, od kojih su svi na bolovanju. Osim ortopeda, Opštoj bolnici u Boru nedostaju i anestetičari, radiolozi, lekari urgentne medicine, a jedini transfuziolog je, takođe, na bolovanju. Pokušajte, gospodo, da čujete građane kojima bi trebalo da služite, a ne da gazdujete“, apeluju iz borskog SSP-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari