Stranke koje bojkotuju izbore nemaju ni mogućnost kontrole

Direktori CRTA i CESID za Danas o tome kako će biti kontrolisana uspešnost ili neuspešnost bojkota izbora, odnosno stepen izlaznosti

Ostavite komentar


  1. Nema mnogo mudrovanja. Dovoljno ce biti pratiti izlaznost na
    nekoliko izbornih mesta i uporediti sa izlaznoscu na proslim izborima.

  2. Sve i da opozicija ima mnogućnost kontrole, šta bi radili ako zabeleže nepravilnosti? Prijavili Izbornoj komisiji. I? Ništa, stativa. Ta komisija, koju čine brižljivo selekcionisani Vučićevi poslušnici, će SVE primedbe ‘ladno odbaciti kao neosnovane i to je to. A kome ne odgovara, neka se žali u Vodnu zajednicu.
    Dalje, izlaznost je potpuno nebitna jer niko neće ni znati kolika je tačno izlaznost. Zašto? Zato što niko nema pojma s kojim ukupnim brojem birača treba porediti broj birača koji su izašli na glasanje. Imamo samo neke procene koje se međusobno razlikuju i za po 30% ili 1,5 milion ljudi!
    Na prošlim izborima, u birački spisak je bilo upisano oko 6,6 miliona ljudi. Ukupan broj stanovnika Srbije zvanično (nedavno objavljeno) je nešto ispod 7 miliona. Znači, u Srbiji ima jedva 400.000 maloletnika i lica bez prava glasa?! Da, kad bi se gađali tramvajima. A još se sećamo sa prošlih izbora koliko davno preminuli ljudi vole da glasaju u Srbiji.
    Birački spiskovi su u dubokom haosu i sigurno neće biti sređeni do izbora. Znači, što se izlaznosti tiče, zvanično će biti objavljen neki procenat, za koji će jedino nepoznato biti da li je namerna gola laž, ili samo nešto izvučeno iz malog mozga, tek onako da se nešto kaže, ali tačan podatak garantovano neće biti.
    Prema tome, zašto se uopšte opterećivati time?

  3. Najveća ,,mulja,,se dešava na mestima koja nisu pokrivena ili su pokrivena ,,trojancima,,trojancu uvališ 400-500 e da potpiše zapisnik,,uzmi ti sad ,misli na sebe,,takvih budženih zapisnika se nakupi,isceniraju se 3-4 gluposti da se vrte ceo dan,razbije se kutija,kako već tata kaže..Ko se boji kontrole glasanja?Onaj što krade,fotografiše,privodi,ucenjuje…..video nadzor na svakom mestu -sevne telefon -sevne robija 30 dana-bujrum.Ali neka im sve neka trpaju ,neka misle da su pametni-zaratiće izmedju sebe kad tad….

  4. Nemaju ni kapaciteta da kontrolisu. A kako rece Djordje Visekruna,citirajuci vrhovnog vodju, pobedjuje onaj koji broji glasove

    1. Ivane …zato podigni zadnjicu pa menjaj vast na izborima…a ne iz fotelje…

  5. Kao što rekoše prethodnici, pobeđuje onaj koji broji glasove. Opozicija bi mogla preko Saveza za Srbiju ili preko nekih drugih NVO da posmatra izbore na osnovu Rešenja RIKa ali kada krenu izbori. Ostale mogućnosti su nedostupne

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.