"Studenti protiv nasilja" najavili "letovanje" ispred Skupštine: Danas u 16 sati počinje sunčanje 1Foto: Danas/Snežana Čongradin

Grupa „Studenti protiv nasilja“ najavila je da će danas ispred Skupštine Srbije organizovati akciju „Studentsko leto 2023. može da počne“.

Ova akcija ispred Skupštine Srbije, prema najavama od juče na Instagram i Tviter profilu „Studenti protiv nasilja“ trebalo bi da traje od 16 do 22 sata.

Studenti su naveli da će „njihova plaža biti trotoar ispred Skupštine“ i dodali su kako će doneti i ležaljke, suncobrane i stvari koje se obično nose na letovanje.

“Protest će se raspasti jer će ljudi da odu na letovanje” i slične stvari koje smo čuli od raznih ljudi. Hajde da im pokažemo da nisu u pravu. Baš zato studenti organizuju “letovanje ispred Narodne skupštine” 25. jula od 16:00 časova. To znači da ćemo doneti ležaljke, suncobrane, lubenicu, palme, lopte, karte, limunadu, krofne i druge stvari koje se inače nose na plažu, samo što će naša plaža biti trotoar ispred Skupštine. U planu je sunčanje tako da ne zaboravite zaštitnu kremu, obucite se lagano, ponesite dovoljno vode i dobro raspoloženje. Ko voli da igra odbojku, organizovaćemo timove“, piše na Instagramu studenata koji učestvuju u protestu „Srbija protiv nasilja“.

Kako se dodaje, biće to celodnevne aktivnosti dok će detaljni raspored biti nakandano obajavljen na Instagram i Tviter profilima.

Oni navode da još uvek traje prikupljanje sredstava za aktivnost, i da svi koji hoće mogu da uplate novac na žiro račun koji stoji na Tviter profilu.

„Ovo letovanje predstavlja jedan vid harizmatičnog i dovitljivog prikaza aktuelnih društevnih problema, kao i ukazivanje na to da sve veći broj političara shvataju skupštinu previše ležerno odnosno kao letovanje. Čule su se poruke kako će se protesti raspasti jer svi idu na letovanja, evo dokaza da se protesti neće raspasti jer studenti ne idu na letovanja već letuju ispred skupštine“, dodala je ova grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari