Subotica: Prikupljanje potpisa za predsedničku kandidaturu Biljane Stojković 1Foto: Vojin Radovanović/Danas

Koalicija Moramo i Skupština slobodne Srbije počinje sutra u Subotici sa prikupljanjem potpisa za predsedničku kandidaturu profesorke Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Biljane Stojković.

„Naša koalicija je izašla sa svojim kandidatom jer smatramo da su na našoj političkoj sceni potrebni novi ljudi, a Srbija je zaslužila da konačno dobije predsednicu”, navode u Koaliciji Moramo.

Napominju da će se Biljana Stojković zalagati za vladavinu prava i poštovanje Ustava, poštovanje ljudskih i manjinskih prava i solidarnost.

„U njenom timu biće profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić i advokat Božo Prelević, kao i Vida Petrović Škero, bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije i predsednica Centra za pravosudna istraživanja”, navode u ovoj koaliciji.

Kvalitetno i svima dostupno zdravstvo je jedna od najbitnijih oblasti svakog društva, smatraju u Koaliciji Moramo i dodaju da će Biljanu Stojković savetovati epidemiolog Zoran Radovanović i anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić.

Kada je reč o rešavanju ekonomksih pitanja u timu je Božo Drašković, koji je bio član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Prema najavama, za sprovođenje programa napretka poljoprivrede u timu su i poljoprivrednici okupljeni oko Dragana Kleuta, kao i profesorka na Biološkom fakultetu Ljiljana Tomović.

Urbanizmom će se baviti Tomislav Đorđević, a deo tima činiće i ugledni teolog Rodoljub Kubat.

Prikupljanje potpisa za kandidaturu Biljane Stojković biće organizovano u sredu i u četvrtak, 9. i 10. marta, u Subotici, Bajmoku i na Hajdukovu.

Koalicija Moramo je pozvala građane da svojim potpisom pruže podršku za izgradnju jedne pristojne, građanske Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari