Subotički odbor Stranke slobode i pravde pozvao direktora bolnice da podnese ostavku 1Foto: Natalija Jakovljević

Subotički odbor Stranke slobode i pravde (SSP) pozvao je direktora Opšte bolnice Slobodana Puškara da podnese ostavku, a Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i subotičku Gradsku upravu da omoguće izbor novog direktora zbog toga što, kako su naveli, u proteklih šest godina nisu ništa konkretno preduzeli da u toj zdravstvenoj ustanovi ponovo bude uspostavljen elementarni red i normalna radna atmosfera.

“Naprotiv, iz subotičke bolnice u pomenutom periodu otišlo je najmanje 25 lekara i desetine medicinskih sestara”, tvrde u SSP-u.

Iz SSP-a navode da proteklih dana zaposleni u subotičkoj bolnici ponovo slušaju “najvulgarnije svađe praćene psovkama koje članovi dosadašnje uprave razmenjuju među sobom, svedoče ishitrenim smenama i zamenama brava na vratima”.

“Ovdašnja bolnica više nije zdravstvena ustanova, već cirkus sa direktorom Slobodanom Puškarom na stranačkom trapezu. Dve frakcije unutar Srpske napredne stranke, od kojih jedna trenutno pokušava da progura dr Edgara Ormaija za novog direktora bolnice, trenutno se doslovno tuku preko leđa pacijenata koji to, zajedno sa svim ostalim Subotičanima, nisu zaslužili”, navodi se u saopštenju za javnost SSP-a.

Iz SSP-a smatraju da ustanove i institucije, naročito zdravstvene, ne smeju da budu žrtve unutarstranačkih prepucavanja i sukoba. Dodaju i da neće dozvoliti da “najavljena građevinska obnova subotičke bolnice i novčana dobit na koju, u sklopu nje, računaju stranački predatori zadrži prvenstvo nad kvalitetom usluga u bolnici”.

“Bolnica je osnovni stub zdravstvene zaštite nekoliko stotina hiljada građana ovog dela zemlje. Njihova sudbina ne sme da bude podređena stranačkim i privatnim javnim džepovima”, zaključuju u SSP-u.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari