Sud u Skoplju odbacio zahtev za izručenje Morine Srbiji

Ostavite komentar


  1. Toliko o postovanju, snazi, uticaju i ugledu Srbije. Ako se dobro secam, ovo je treci slucaj da je neka drzava odbila izrucenje Srbiji. Prvo Haradinaj i Francuska, pa onaj sto je upravljao dronom i, naposletku, najnoviji slucaj.

  2. Neko reče da li će Severnu Makedoniju biti sramota? Odgovor je decidan i apsolkutno tačan: NEĆE IH BITI SRAMOTA.Stide se samo časni ljudi i oni sa ličnim i nacionalnim integritetom. Ako je moj deda, koji je u Balkanskim ratovima proterivao Turke sa teritorije Makedonije i „ginuo“ da oslobadja „braću“, posle toga bio proglašen „velikosrpskim imperijalistom“, zašto bi Morina bio zločinac a ne neki „humanista“, neka „Majka Tereza“, čijem se liku i delu dive Severnomakedonci? Mene najviše nervira činjenica ili, bolje reći bolest, od koje se ovaj narod nikada neće osloboditi, odnosno, da verujemo u dobre namere naših komšija?! Svako ko je iole normalan, znao je da Severna Makedonija NE SME da izruči ovog zločinca taman da je pred očima stotine svedoka lično vadio organe otetih Srba. Naprosto, hteli to da priznamo, ili ne, Severna Makedonija je trećerazredna američka marioneta, koja se bori za status odnosno, da postane marioneta prve kategorije. Nijedan medij u Srbiji nije hteo da objavi komentare u kojima se tvrdi da Morina neće biti izručen. Valjda da se time ne prejudicira odluka „objektivnog i nezavisnog“ severnomakedonskog sudstva. Smešni smo i tragični, u isto vreme. Nama je najlakše i najjeftinije kada su žrtve Srbi. Više su trzavica izazvali famozna braća Bitići nego desetine hiljada nestalih Srba.

    1. Bravo za komentar Zorane. Gde sme ‘sudija’ da potpiše izručenje, pa iste noći bi mogao da se pozdravi sa bližnjima

      1. @Zoran…*** Da li ti je deda kao pripadnik srpsko-crnogorske vojske učestvovao u masakrima nad Albancima civilima u današnjoj Albaniji i na Kosovu?To ne znaš a i nisi učio u školi! Pročitaj malo izveštaje Dimitrija Tucovića,Lava Trockog,Frica Magnusena,Koste Novakovića… o aktivnostima sr-cg vojske u tom periodu,1912-1913.god.!A tvoj deda je proterivao Turke kao i starosedeoce Albance da bi Srbija dobila izlaz na Jadransko more!Svaka mu čast na motivu!!!!!

        1. @Carnegie Endowment for International Peace

          Citaj ti izvestaje o vasim, albanskim zlocinima kojih ima i previse, iskopaj nekog albanskog „Tucovica“, istrazuj sta je radio tvoj deda i da nije mozda bio u SS Diviziji „Skenderbeg“, bajke o Albancima „starosedeocima i potomcima Ilira“ pricaj maloj deci a izigravanje moralne gromade ostavi za one koji jos nsu culi za vas Albance, imas ona plemena u sumama Amazonije, mozda nasednu.

    1. @Pusti puzu rogove
      Posto nemas kapacitee da ukapiras da ti se objasni : Vucic je nebitan, taj Morina nije optuzen jer je vredjao Vucica nego zato sto je ubijao Srbe, te samim tim makedonija vredja Srbiju i sve Srbe a narocito porodice onih cije pripadnike je Morina, ubijao, proterivao i pljackao a ne Vucica ili Dacica.

  3. Pa normalno je koliko drzave ne izroquju ljude sta trazi srbija oti de fakto svi znaju da to je samo za politiqki poenti, ljude dokaze da su nevine a od srbiju samo ,, banana drzava,, specialno so vasim Ivica Daqiq vas pevac

    1. Ajде. Ви не да сте банана него ни „држава“ нисте а за саучесништво са злочинцима ете кад тад одговарати не брини. Све дође на наплату а ратни злочини не застаревају па тиме ни они који су их помагали и сакривали извршиоце што је у случају ваше банане „државе“ и „суда“ очигледно.

    2. Upravo suprotno, banana drzava je ispala severna Makedonija koja ne isporucuje ratnog zlocinca zbog pritisaka albanskih nacosa, sake jada. A sta si ti ispao braneci oslobadjanje ratnog zlocinca i ubice, bolje da se ne napise.

  4. Да имамо власт која има ишта у себи сада би Груевски добио азил и држављанство као и сваки североМакедонац нарочито они који имају путера на глави, па нека их слободно траже преко Интерпола.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.