Sulejman Ugljanin: „Bože pravde“ manifest velikosrpske politike

Predsednik SDA Sandžaka na današnjoj konferenciji

Ostavite komentar


  1. Pitanje lojalnosti drzavi u kojoj covek zivi nije identitetsko, vec pitanje inteligencije. Podizanje regionalnih specificnosti na nacionalni nivo je destruktivno. Negiranje prava zajednicke drzave da ima zastavu i himnu je subverzivno. Tekst himne? Pa holandija i danas u himni pominje lojalnost spanskom kralju, i to nikome ne smeta.

  2. Gospodine Ugljanin, himna je simbol države a ne neke manjine i zato ste dužni da poštujete ttu himnnu kao i svi ostali građani srbije. I vi i svi ostali „bošnjaci“ niste ništa drugo već Srbi muslimanske veroispovesti, ali to vam ne daje pravo da fantazirate i izmisljate nekakvu vašu himnu. Himna je jedna za sve građane ove drzave

  3. Ovog iredentistu i prvog Bošnjaka koji je tvrdio da su oni i Albanci jedno treba zbog uvreda izrečenih procesuirati. Ta bagra mora da ide na robiju.

  4. U Canadi zive stvarno ljudi raznih nacija. Nisam ovde isla u skolu, ali evo sad za vreme online nastave, roditelji pricaju da deca dan pocinju sa kanadskom himnom. To je normalno. Nikad nikom nije smetalo. Mislim da je ovaj komentar Ugljanina cist bezobrazluk, sve na istu formulu o velikoj Srbiji. Treba da zna u kojoj zemlji zivi i da je postuje. Tako je bilo i u Yu – das prst, hoce celu ruku. Nikad dosta, dok nismo rasturili tu lepu zemlju. Secam se da je jedan dan moje profesorske mesecne plate isao za Kosovo kao nerazvijeni kraj – da im se pomogne. I sta smo docekali. Nisam cula da je to ikad neko pomenuo, rekao hvala. Samo se trazilo jos vise.

  5. U Bosni i Hercegovini žive bošnjaci, hrvati, srbi i drugi narodi. Pojam bosanac ili hercegovac govori samo o geografskoj pripadnosti. Južni slaveni su živeli na ovim prostorima više vekova pre nego je islam kao vera stigao tu. Vrlo je moguće da je neko od tadašnjih južnih slavena prešao iz hrišćanstva u islam. Tako da odgovor na pitanje u vezi “bošnjak pravoslavne veroispovesti” je logično da je to moguće, zašto da ne, ukoliko recimo jedan bošnjak odluči da promeni veru. Hrvat ostaje hrvat i ako recimo pređe u budizam. Srbin ostaje srbin i ako ne veruje u boga. I tako dalje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.