Šutanovac: Pobedićemo ih opet 1

Iako su građani razočarani, a neka obećanja su izneverena, peti oktobar dan za ponos, dan kada su građani pokazali da postoji linija koju niko ne može nekažnjeno da pređe, ocenio je danas predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

Ma koliko se oni koji su danas na vlasti trudili da ponište sve tekovine petog oktobra, neće im poći za rukom da ikoga ubede da taj dan nije bio istorijski važan za Srbiju, naveo je Šutanovac u pisanoj izjavi.

Oni su se ceo život borili protiv onoga što peti oktobar predstavlja, baš kao što smo se mi svi borili protiv onoga što oni i tada i danas u Srbiji pokušavaju da urade. Pobedili smo ih tada, pobedićemo ih opet, poručio je on.

Pre 16 godina na današnji dan je odbranjena demokratija. Peti oktobar 2000. godine je dan kada smo odlučili da postanemo deo sveta, da državu vratimo u Ujedinjene nacije, u Savet Evrope, podsetio je Šutanovac.

Odlučili smo da skinemo gradjanima sankcije, da vratimo otete penzije, staru deviznu štednju i dečije dodatke, da uspostavimo vladavinu prava. Tada smo poručili i da nećemo dozvoliti da nam više niko nikad ne krade glasove i time menja izbornu volju građana, naveo je on.

Znam da su građani razočarani. Znam da su neka obećanja izneverena, da neka nisu bila ni realna. Niko nije mogao da sagleda količinu problema koja se godinama nataložila. Ipak, peti oktobar je dan za ponos, dan kada su građani pokazali da postoji linija koju niko ne može nekažnjeno da pređe, istakao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, danas većina govori o onome što nije ispunjeno.

„Zaboravljaju se strahote ratova, razaranja, prazni rafovi, hiperinflacija, bolnice bez sanitetskog materijala, škole bez struje i vode, vrtići bez užina, benzinske pumpe bez goriva, penzioneri bez penzija, ugroženi bez socijalne pomoci, roditelji bez dečijeg dodatka, gradovi bez prevoza, EPS bez struje, vodovodi bez vode, zime bez grejanja, putevi bez putnika, apoteke bez lekova, dinar bez vrednosti, devizne rezerve bez deviza, banke bez štednje, Jezda,Dafina, nemaština i beznađe u kom smo živeli“.

Šutanovac je konstatovao da „danas više nema ratova“ i da „sada država po noći sama ruši“.

„Više nema sankcija, sada država porezima i akcizama sankcioniše gradjane. Više nema dugovanja za penzije, sada ih država protivzakonito smanjuje. Više nema zakona kojima se silom ukidaju mediji, sada nema potrebe jer cenzura vlada“, ukazao je Šutanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari