Sutra nastavak međustranačkog dijaloga uz učešće posrednika iz EP 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Međustranački dijalog o unapređenju izbornih uslova u Srbiji biće nastavljen sutra uz učešće posrednika iz Evropskog parlamenta (EP).

Kako je najavljeno iz Skupštine Srbije, druga faza dijaloga biće otvorena u 10.30 časova u beogradskoj Palati Srbija a prethodno će se predsednik parlamenta Ivica Dačić sastati sa predstavnicima EP Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i Knutom Flekenštajnom.

Dijalog će biti nastavljen u subotu, 10. jula a za 12.30 časova je najavljeno zajedničko obraćanje Dačića i predstavnika EP novinarima.

Dolazak evropskih posrednika u Srbiju odobrilo je predsedništvo EP nakon što su putovanja u prethodnom periodu bila zabranjena zbog epidemiološke situacije.

Predstavnici EP poslednji put su boravili u Srbiji februara prošle godine, tokom prve faze međustranačkog dijaloga o unapređenju izbornih uslova.

U Skupštini Srbije počeo je danas deseti sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca, a kako je saopšteno tema je zakonodavstvo u vezi sa listama nacionalnih manjina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari