Suzana Vasiljević odgovorila na pitanje da li selektuje pitanja novinara 1Foto: DRAGAN KUJUNDZIC

Ne selektujem pitanja novinara, to nikad nisam radila, izjavila je Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Srbije, u intervjuu za jubilarni broj dnevnog lista Politika.

„Na konferencijama za novinare prililiku da postave pitanje imaju kolege iz svih medija, ali je problem što neke kolege iz opozicionih medija misle da imaju prioritet i da svaki predstavnik njihovog medija mora da postavi pitanje, iako pripadaju istoj medijskoj grupaciji. To jednostavno ne može i isto pravilo važi i za medije koji tvrde da su bliski vlasti – nikada se nije desilo da na istom događaju pitanje postave kolege s Prve i B92, nema dovoljno vremena za sve, pa se trudimo da bar jedan dobije priliku da pita“, rekla je Vasiljević odgovarajući na pitanje da li pravi razliku između medija.

Vasiljević je rekla i da nikad nije pravila podelu na podobne i nepodobne medije -„komuniciram profesionalno sa svim medijima podjednako i nikada ne pravim razliku“.

Ne odlučujem da li je neko dobar, loš i u čijem interesu taj neko radi, o tome odlučuju čitaoci i gledaoci medija u Srbiji, dodala je savetnica za medije predsednika Srbije, navevši da se po tiražima i rejtinzima medija vidi „koliko su profesionalni ili ne“.

Na pitanje Politike u kojim je sve upravnim odborima, Vasiljević je odgovorila „u Er Srbiji, Košarkaškom savezu, Beogradskoj filharmoniji i Fakultetu dramskih umetnosti“.

Ni za jedno od tih mesta ja ne dobijam novac, rekla je savetnica za medije predsednika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari