Sve smo dalje od članstva u Evropskoj uniji: Ponoš o izveštaju EK 1foto: N1

Osnivač pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je danas da je Srbija sve dalje od članstva u Evropskoj uniji, ali ne zbog Kosova, što se jasno vidi iz najnovijeg izveštaja Evropske komisije, saopšteno je iz te organizacije.

Kad bi Srbija sutra dala pristanak na kosovsku državnost i članstvo u UN, jednako bi daleko bila od članstva od EU kao i danas jer ovakva Srbija nije kvalifikovana za ulazak u EU. U većini oblasti ponovo nije napravljen nikakav napredak. Nije tačno da je put Srbije u EU zaglavljen zbog kosovskog pitanja. Zaglavljen je zbog naprednjačke vlasti koja već 10 godina Srbiju diskvalifikuje i udaljava od Evrope, istakao je Ponoš u pisanoj izjavi.

On je konstatovao da nije tačno da se Srbiji nudi da trampi Kosovo za članstvo u EU, a „ako je čak i tačno ono što Vučić prepričava, nude se pare i obećanje o članstvu“.

Ako dozvolimo da se ova vlast cenka na temu Kosova, iz te trgovine narod će dobiti samo obećanje o ulasku Srbije u EU u sledećem desetljeću, a režim će dobiti opstanak na vlasti i pare. Građani Srbije neće videti ni para ni Evrope, upozorio je Ponoš.

Kako je naglasio, građani će nastaviti da gledaju ovu vlast sa parama, sebe bez izgleda u bolje sutra i Srbiju i formalno bez Kosova, pa je zato sklanjanje Srpske napredne stranke vlasti je preduslov da se zemlja primakne članstvu u EU i da sačuva ono što je od Kosova ostalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari