Svečana ceremonija proglašenja Vojske Kosova (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

U Prištini je danas održana svečana ceremonija transformacije BSK, na kojoj su prisustvovali predsednik Kosova Hašim Tači, premijer Ramuš Haradinaj i predsednik parlamenta Kadri Veselji, javlja RTK2.

Predsednik Kosova Hašim Tači, koji je nazvao današnji dan istorijskim, još jednom je čestitao građanima Kosova formiranje Vojske Kosova.

„Nek nam je sa srećom Vojska Kosova, nama i generacijama koje dolaze. Čestitam svakom pripadniku kosovskih snaga, čestitam svakom građaninu Kosova“, rekao je Tači, zahvalivši se svim međunarodnim prijateljima koji su podržali formiranje vojske.

Uprkos današnjim izjavama generalnog sekretara NATO-a, predsednik Tači je rekao da Kosovo ima podršku NATO-a za ovaj proces.

Hаrаdinаj: Vojskа Kosovа ukorak sа vojskama mira u svetu

Premijer Kosovа Rаmuš Hаrаdinаj izjаvio je dа će vojskа Kosovа biti ukorak sa vojskama mira u svetu, prenosi „Zeri.info“.

„Niko nas ne može ukloniti iz reda ostalih vojski mira širom sveta. Amerika podržava ovu vojsku, a mi imаmo čаst dа budemo na strani Amerike i bićemo joj lojalni“, rekаo je Hаrаdinаj.

Hаrаdinаj je zahvalio svim prijateljima i držаvama koji su doprineli stvаrаnju Vojske Kosovа.

http://https://www.youtube.com/watch?time_continue=3091&v=spt8obY1OlU

Kosovo će nastaviti partnerstvo sa zapadnim državama”

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je na današnjoj ceremoniji povodom transformacije KBS, čestitajući Kosovu za ovaj proces, rekao da će vojska biti u savezu sa NATO-om.

„Mi smo pripadnici nacije koja tokom celog svog postojanja nikoga nije napala. U našim srcima nikada nije bilo mržnje. Samo smo želeli da branimo našu domovinu, našu slobodu i naše dostojanstvo. Mi ćemo biti u prijateljstvu sa SAD i drugim zapadnim zemljama“, rekao je on između ostalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari