Svečlja optužuje Vučića za pokušaj aneksije, tvrdi pripreme izvođene kod Radoičića na Kopaoniku 1Printskrin Kosovo onlajn

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja optužio je na današnjoj konferenciji za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića da su učestvovali u pokušaju „aneksije severa Kosova“, prenosi Koha.

Svečlja je, između ostalog, naveo da se kroz snimke koji su načinjeni dronovima i na osnovu prikupljenih dokaza vidi da su „pripreme za napad u Banjskoj vršene u Srbiji, u trenažnim centrima“.

„Na ovoj obuci su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučići, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović. Vučići je pokušao da sakrije činjenicu da je Srbija umešana u organizaciju ovog napada“, rekao je Svečlja.

Prema njegovim rečima, „treninzi su se odvijali na Kopaoniku, na imanju u vlasništvu Milana Radoičića“.

I generalni direktor Kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da je istraga pokazala da je „teroristička grupa koja je 24. septembra napala Kosovsku policiju u Banjskoj već duže vreme trenirala na teritoriji Srbije“, između ostalog, kako tvrdi, i na vojnom poligonu na „Pasuljanskim livadama“. On je rekao da je „Srbija grupi stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu za obuku“.

„Na osnovu dostavljenih podataka, ispostavlja se da je centar terorističke grupe bio Kopaoniku, odnosno prostor koji je vlasništvo Milana Radoičića. Vojne vežbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje četiri dana pre napada na Banjsku“, rekao je Hodža na konferenciji za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari