Svečlja: Barikade održava Goran Rakić u saradnji sa oružanim bandama 1Foto: printscreen / N1

„Goran Rakić u saradnji sa kriminalnim i oružanim bandama održava barikade koje već 11 dana blokiraju naše građane i pripadnike Kosovske policije“, oglasio se kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, nakon današnjeg obraćanja lidera Srpske liste sa barikada, u kojem je još jednom izneo tri uslova za uklanjanje barikada.

Vest britanskog Gardijana koji prenosi izjavu kosovskog premijera – da Prištinu brine da uklanjanje barikada na Severu „ne može isključiti žrtve“ naišla je danas na kritike srpskog državnog vrha kao i predstavnika Srpske liste sa Severa Kosova koji su je protumačili kao „pozive za likvidaciju Srba sa barikada“, prenosi KoSSev.

Predsednik Srpske liste, Goran Rakić, danas je u video obraćanju sa barikada u Rudaru takođe kazao da Kurti „otvoreno predlaže ubijanje Srba“, te Prištini poručio da je „recept“ za uklanjanje barikada – „oslobodite uhapšene, povucite policiju sa Severa, uklonite spiskove i liste“.

„Jedini jezik koji znaju i trube je ubistvo, dok jedini jezik koji mi znamo je stabilnost, red i zakon, svima i bez razlike“, oglasio se večeras kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja.

Svečlja je još jednom kazao da barikade održavaju „kriminalne i oružane bande“, poručivši ovog puta da to sa njima radi predsednik Srpske liste, Goran Rakić.

„Sa našim partnerima ulažemo maksimalne napore da uklonimo barikade bez moguće eskalacije, a u međuvremenu oni naoružavaju bande unutar barikada“, dodao je Svečlja, bez navođenja ko su to „oni“.

Poručuje i da „oni“, takođe bez preciziranja, nemaju podršku Srba „u svojim krivičnim delima“, te da pokušavaju da ih „uplaše fikcijama o ubistvima i spiskovima za ubistva“.

Svečlja podcrtava da „sa kriminalom nema kompromisa“, te da sloboda kretanja „ne može biti uslovljena slobodom zločinaca koji su svojim terorističkim aktima ugrozili sve građane bez razlike“.

„Svako ko je na bilo koji način naneo štetu bezbednosti naše zemlje suočiće se sa pravdom“, naveo je u objavi na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari