Svečlja hoće da Radoičićevu vilu pretvori u stanicu KP, objavio i koja će je jedinica koristiti 1FOTO: Dželjalj Svećlja/Facebook

Četiri dana nakon sukoba u Banjskoj Kosovska policija je izvršila pretrese na više lokacija na Severu Kosova, među kojima je i vila na jezeru Gazivode u vlasništvu Milana Radoičića.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova planira da ovu vilu pretvori u stanicu za jedinice Kosovske policije sa čamcima.

Dželjalj Svečlja, rekao je da je vila Milana Radoičića na jezeru Gazivode izgrađena na zemljištu Agencije za šumarstvo Kosova.

Kaže da vodi razgovore sa ministrom poljoprivrede kako bi ova imovina bila preneta na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Hoćemo da je koristi Kosovska policija kao stanicu za jedinicu sa čamcima u Graničnom odeljenju“, poručio je ovaj ministar na konferenciji za štampu u južnom delu Kosovske Mitrovice, prenosi Kossev Kohu.

Preko međunarodnih partnera da se pokrene proces izručenja Radoičića i drugih

Prema zvaničnim podacima Kosovske policije, ali i tvrdnjama iz Beograda, u sukobu u Banjskoj su osim jednog pripadnika Kosovske policije, ubijena trojica naoružanih i uniformisanih Srba sa Kosova.

Svečlja je danas, međutim, kazao da se operacija Kosovske policije nastavlja, odnosno da se vrše pretrage terena, ali i da izveštaji obaveštajnih službi ukazuju na više poginulih.

„Informacije govore o više, ali svakog trenutka kada budemo imali dokaze, mi ćemo ih objaviti“, rekao je on, prenosi prištinska Koha.

A kada je reč o onima koji su uspeli da napuste teritoriju Kosova, Svećlja je još jednom zatražio njihovo izručenje.

„Što se tiče izručenja, stvar je Tužilaštva da nastavi proces. Takođe je neophodno da preko međunarodnih partnera pokrenemo proces izručenja ne samo Radoičića već i drugih“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari