Svečlja: Zatražio sam angažovanje svih resursa da se brzo reši slučaj zapaljene kuće u Veriću kod Istoka 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja je danas zatražio od rukovodstva Regionalne policije u Peći da angažuje sve resurse na što bržem rešavanju slučaja paljenja kuće srpskog povratnika i selu Verić kod Istoka.

On je, zajedno sa rukovodiocima policije iz Peći, danas posetio zapaljenu kuću.

„Zatražio sam da se angažuju svi neophodni resursi kako bi slučaj što pre bio rešen, dok sam još jednom ponudio punu spremnost poliicije da pomogne u vezi sa ovim slučajem“, naglasio je Svečlja u video poruci podelenoj na fejsbuku.

Dodao je da će Kosovo biti beskompromisno u stvaranju uslova da u njemu, kao u demokratskoj zemlji žive slobodni i ravnopravni građani, bez razlike po pripadnosti i poreklu.

Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer je juče paljenje kuće nazvao kriminalnim aktom.

„Ova kuća u Istoku pretrpela je kriminalni podmetnut požar. Posetio sam da se lično uverim, uz dozvolu porodice, koja namerava da se vrati na svoje imanje. Osuđujem ovaj napad podmetanjem požara i ovaj pokušaj zastrašivanja porodice da ne iskoristi svoje pravo na povratak svojoj kući“, rekao je Hovenijer.

Inače, do požara koji je zahvatio kuću Srbina povratnika u selu Verić, opština Istok je došlo ovog ponedeljka.

Podmetanje požara su osudili institucionalni i politički lideri Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari