Svi Vučićevi vikend sastanci: Sa kim se sve sutra sastaje predsednik Srbije? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Usled tenzija koje se dešavaju na Kosovu i Metohiji, sutra se očekuje više sastanaka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako sa političkim akterima, tako i sa najistaknutijim predstavnicima Srpske pravoslavne crkve.

Kako je Danas preneo ranije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najpre otkazao sve posete inostranstvu zbog situacije na Kosovu i Metohiji, čemu su prethodile, kako piše Blic, celovečernje konsultacije sa kosovskim Srbima, koje su, kako navodi ovaj portal, trajale do ranih jutarnjih časova.

Ipak, danas će se sastati  sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom u 18 i 30 časova.

Predsednikov raspored za sutra, subotu 5. novembar, nešto je zgusnutiji.

Najpre je za 10 sati ujutru najavljena hitna sednica Vlade Srbije kojoj će prisustvovati i Vučić.

Kako piše RTS,  Vučić će sutra na sednici podneti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Podsećamo, predsednik Srpske liste Goran Rakić zakazao je za subotu sastanak svih predstavnika kosovskih institucija na severu na kome će predložiti da svi Srbi napuste te institucije, zbog suspenzije direktora Regionalne direkcije Sever kosovske polcije Nenada Đurića jer je odbio da izdaje opomene vozilima sa KM tablicama.

U 11 sati planirano je da se Vučić sastane sa Čen Bo, ambasadorkom Kine u Beogradu, a već u 11.30 sa Aleksandrom Bocan Harčenkom, ruskim ambasadorom u Beogradu.

Za 13 sati je zakazan hitan prijem Vučića kod patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, ali i sastanak sa Svetim Sinodom SPC.

Kako pišu pojedini mediji, Vučić će patrijarha i Sinod upoznati sa najnovijom situacijom na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je takođe najavio da će se u subotu, nedelju, ili u ponedeljak obratiti građanima Srbije i upoznati ih, kako je naveo, „sa pritiscima i licemerjem sa kojima se suočava“, kao i sa odlukama u vezi sa najvažnijim pitanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari