Svilanović: Tri najveća problema – ime Makedonije, odnos Beograda i Prištine i funkcionalnost BiH

Ostavite komentar


  1. Мени није најјачи утисак сам садржај ове изјаве, већ мир са којим Свилановић све ово изговара и чињеница да он, лично, нема никакав проблем са оваквим уцењивачким и по државу деструктивним условима. Очигледно је да га једино занима редовна апанажа коју добија на измишљеном радном месту у организацији без садржаја и смисла. Не би ме чудило да у једном тренутку изјави да је он само извршавао наређења.

  2. Ime Makedonije nije problem. Problem je u statusu Makdonije u okviru Balkanskog okruzenja i Evro atlantskih integrcija. Mozemo je nazvati i Vardarland, ali nemojmo da namecemo gradjanima Makedonije skim ce i kako ce ziveti.

  3. Kakve veze ima Srbija sa imenom Makedonije i situacijom u BiH.Nama je glavni problem pitanje KiM za ulazak Srbije u EU i mi to pokušavamo da na najbolji način rešimo.

  4. Srbija ne ulazi u unutrašnje probleme drugih država.Mi smo fokusirani da rešavamo naše prpbleme kako bi što pre pristupili EU.

  5. Samo kompromisno resenje izmedju Kosova i Srbije doprinosi trajnom miru i resenju za dva narodu na ovom prostou. Medjunarodna zajednica mora dati podrsku predlogu kompomisnog resenja.

  6. Posle svih napora za sprovođenje reformi u Srbiji i dobre spoljno političke diplomatije potrebno je ohrabrenje EU da se dogovor na KiM postigne, odnosno jasna poruka i Beogradu i Prištini kada i u kojim okolnostima bi mogli da očekuju članstvo.

  7. Nista ga nisam skontao a citam treci put.Mozda je to i poenta ,da nista ne uklaviris.Onda covek ispada pametan.

  8. Nesposobnost ovakvih politicara koji vec preko 20 god vrte jednu te isti pricu pokazuje nista drugo nego pogresnu politiku i resenja koje oni namecu su plod lobiranja i pogresnih resenja koji su u praksi neprovedivi. Prvo kako to da je HR usla u EU a nije resila probleme sa susedima pod hitno dati naloge da se greske isprave jer je to greska EU. Bosnu konstituirati kao Svacarsku ili Kanadu i odustati od hegemonistickih resenja. Kosovo priznati bez severnog dela. Srbiju decentralizovati u 5 regiona.

Ostavite komentar


Politika

Opozicija odbila Kurtijev poziv: DPK hoće na razgovor, ali o datumu izbora 9

Opozicija odbila Kurtijev poziv: DPK hoće na razgovor, ali o datumu izbora

Premijer Aljbin Kurti pozvao je predstavnike opozicionih partija na sastanak kako bi razgovarali o dnevnom redu za usvajanje niza zakona. Predsednik PDK Memlji Krasnići pozitivno je odgovorio na poziv, prema kojem bi glavna tema sastanka trebalo da bude određivanje datuma vanrednih izbora. LDK i AAK su odbili da učestvuju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.