SZS: Dogovoreno formiranje Udružene opozicije Srbije 1Arhivska fotografija Foto: Beta/Milan Obradović

Na dan kada je Srbija i zvanično ostala bez poslednje legitimno izabrane institucije, članice Saveza za Srbiju i opozicione stranke i pokreti koji su bojkotovali lažne izbore 21. juna, dogovorili su nastavak zajedničkog opozicionog delovanja kroz formiranje Udružene opozicije Srbije.

„Imajući u vidu dramatičnost političkog trenutka i potrebu za što širim frontom opozicionog delovanja, Udružena opozicija Srbije biće otvorena za saradnju sa drugim strankama i pokretima koji su spremni da se dosledno bore za poštovanje Ustava i vladavinu prava, a protiv autoritarnog režima zasnovanog na samovolji jednog čoveka“, navodi se u saopštenu SZS.

Iako se Srpski pokret Dveri opredelio da ne pristupi Udruženoj opoziciji Srbije, izražena je obostrana spremnost za saradnju u borbi za slobodne medije, regularne izborne uslove i obnavljanje demokratije u Srbiji.

Narednih dana javnosti će biti predstavljeni članovi Udružene opozicije Srbije i  najavljene njene naredne aktivnosti, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari