SZS: Idemo u Strazbur jer Ustavni sud ćuti

Ustavni sud se još nije oglasio o zahtevu opozicije za ocenu ustavnosti raspisivanja izbora u Kuli, Kladovu i Doljevcu

Ostavite komentar


  1. Da bi opozicija dobila podršku većine građana Srbije , ona mora da ima za cilj PROMENU SISTEMA koji od 1945. razbija srpsko jedinstvo u svakoj oblasti života i društva !
    Zato je potrebno da pored zahteva za ravnopravni nastup na medijima (pogotovo na RTS), opozicija posebno zahteva :
    1). RAVNOPRAVNOST građana i regiona-pokrajina (tj. ukidanje privilegija Vojvodini i Beogradu) i formiranje 4 ravnopravne pokrajine bez autonomije u državnim nadležnostima;
    2). NEPOSREDNE izbore za sve skupštine, gradonačelnike, predsednike opština,..;
    3). obnovu Parlemantarne KRALjEVINE, po uzoru na skandinavske kraljevine u kojima Kralj predstavlja državno jedinstvo, zaštitu građana od administracije, i sprečava pojavu „demokratskih“ diktatora;
    4). PROGRESIVNU stopu poreza (povećava se stopa za one preko tri prosečne zarade, imovine,..);
    5). Problem Kosova se mora rešiti uz KOMPROMIS sa Albancima i u paketu sa Rep Srpskom koja sa severom Kosova ide Srbiji.

    1. Bravo i sad ce svi republikanci, liberali, socialisti, komunisti da se slože sa tobom rojalistom. Alo druže nisi sam u ovoj zemlji.

      1. Tačno, u Srbiji žive i nesrbi (15%) i polusrbi 30%), ali pravi Srbi su za Kraljevinu Srbiju koja uključuje i Srpsku i sever Kosova !

  2. SzS više ne zna kako da otme vlast i da se dočepa fotelja bez izbora i volje naroda nego žele onako na brzinu sa ulice a ne ide to tako, njihovo pravo kome će da se žale kome hoće ako misle da imaju osnova

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.