SZS: Naprednjačka hobotnica isisava život iz Srbije 1Foto: N.Kovačević

Predstavnici stranaka užičkog Saveza za Srbiju (Demokratska stranka, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Dveri), pozvali su Užičane da budu uzbunjivači i da se, prijavljujući korupciju, kriminal i druge zloupotrebe, pridruže akciji „Uzbuni se“ koju taj Savez organizuje.

Oni su, na konferenciji za novinare, objasnili da građani mogu to da prijave od 8 do 16 časova besplatnim pozivom na broj telefona 0800/000-205 ili na zaštićenu imejl adresu [email protected].

Ivana Parlić, poverenica Narodne stranke u Užicu, navela je da je Savez za Srbiju formirao tim iskusnih advokata koji će uzbunjivačima pružiti pravnu zaštitu, te da je u prvoj sedmici te akcije, korupciju i kriminal prijavilo nekoliko građana iz cele Srbije i da je u toku provera tih informacija.

Naša zemlja je pod stegom i bezakonjem SNS. Ta partijska hobotnica isisava život iz Srbije i niko od nas ne bi trebalo da bude po strani“, poručila je Parlić i podsetila na to da je „politička moć u građanima i da bi trebalo da pruže otpor korupciji i bezakonju“.

Navodeći da je „Aleksandar Obradović, uzbunjivača iz „Krušika“ dokaz o tome da postoje hrabi i slobodni ljudi“, ona je poručila da bi „građani trebalo da se izbore za nezavisne institucije i vladavinu prava, a da država nije jedan čovek, ma kako se on zvao“.

Najavljujući i akciju o značaju bojkota predstojećih izbora, ona je ocenila da su „mediji sa nacionalnom frekvencijom okupirani režimskom propagandom“ i da će aktivisti Saveza za Srbiju o tome neposredno razgovarati sa građanima na štandovima koji će biti postavljeni na nekoliko lokacija u gradu. Prva takva akcija je najavljena je za 23. novembar.

Tragedija našeg političkog trenutka je u tome što se u 21. veku borimo za izbore, kojih ne može biti, ako ne budu slobodni“, rekla je Parlić i istakla da „ne bi trebalo osuđivati one koji, zbog siromaštva i straha, podržavaju ljude poput Jutke i sličnih, poručivši da će građani zajedno sa Savezom za Srbiju osloboditi i njih“.

Protesti na proleće

Iako je ranije bilo najavljeno da će se protesti „1 od 5 miliona“ nastaviti u septembru u Užicu, Željko Bacotić, potpredsednik užičkih demokrata, objasnio je da je „procenjeno da se sačeka pogodnan trenutak, kako se ne bi rasipala energija građana“. „Protesta će biti, ali čekamo pogodan trenutak i on će, najverovatnije, biti na proleće“, rekao je Bacotić i poručio da će odbornici Saveza za Srbiju nastaviti da bojkotuju sednice gradske skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari