"Ta komunikacija ne postoji više ni na Zemunskoj pijaci": Siniša Kovačević o tome da li će ostati na čelu Odbora za kulturu 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje i poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da će dati sebi vremena da razmisli o tome da li će ostati na čelu tog parlamentarnog tela, a predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić poručio mu je da ostane na toj funkciji.

Kovačević je rekao za televiziju Nova S da on ne želi da bude paravan.

On je dodao da kao predsednik nema nikakve mogućnosti, da dolazi do terora većine, te dodao da ne želi da kao predsednik Odbora ne može da stavlja tačke na dnevni red, sedi na Odboru i trpi uvrede.

„Mislim da ta vrsta komunikacije ne postoji više ni na zemunskoj pijaci. Meni ta pozicija predsednika Odbora ne znači previše“, rekao je Kovačević.

On je naveo i da je pokušao da na dnevni red stavi razgovor o objavljivanju intervjua sa višestrukim silovateljem, dodavši da ako se ne razgovara o aktuelnim stvarima, onda se postavlja pitanje funkcionisanja i postojanja takvog odbora.

Bodrožić je Kovačeviću poručio da ostane na toj funkciji i ukazao da je direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević rekao da će doći na taj odbor i tu raspravu treba da čuju građani koji plaćaju RTS.

Govoreći o sednici Odbora sa čijeg je dnevnog reda skinuta tačka o stanju u medijima u Srbiji, Bodrožić je rekao da je razlog za to sila koju vlast emituje sve vreme, kao i nespremnost koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS) da otvoreno razgovara u Skupštini koja je zadužena da kontroliše izvršnu vlast.

Dodao je da je on želeo da govori pre svega o zakonskim problemima, jer je bio spreman na nastupe poput nastupa poslanika SNS Nebojše Bakareca, koji je i tražio skidanje teme s dnevnog reda.

„Mogli smo na skupštinskom odboru da govorimo i o ulozi Regulatornog tela za elektronske medije, bezbednosti novinara i mnogim drugim temama koje proističu iz aktuelne situacije“, rekao je Bodrožić.

On je ukazao i na jučerašnje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema dvema novinarkama koje imaju disonantni ton i poručio da ljudi to mogu da usvoje kao normalno obraćanje, a da vlast sve vreme generiše mržnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari