Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom 1Hašim Tači Foto: EPA/ARMEND NIMANI /POOL

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da će dijalog sa Beogradombiti nastavljen „narednih dana ili nedelja“ i ocenio da će biti težak..

„Dijalog neće biti lak, ali biće istorijski i bez alternative. Dijalog treba da se zaključi rezultatom ‘win-win’ (obostranog uspeha) i za Kosovo i za Srbiju, sa evropskim vrednostima i evropskim standardima“, kazao je Tači na Međunarodnom ekonomskom forumu američkog kontinenta (IEFA) u kanadskom Montrealu, prenosi Radio slobodna Evropa. Kako navode,  Tači je ocenio da se volja građana za evropske integracije „ne može ostvariti bez normalizacije i pomirenja dve zemlje i dva naroda“.

„Očekujem rukovodeću ulogu i novu dinamiku Evropske unije i snažnu podršku SAD, kako bi se ovaj proces zaključio uspešno, što je to pre moguće, na dobrobit svih“, kazao je Tači, i istakao da je Kosovo „spremno za dijalog i sporazum sa Srbijom“.

On je ocenio da Zapadni Balkan nikad nije imao bolju priliku nego sada da izgradi stabilan mir jer, kako je ocenio, sve države regiona međusobno sarađuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari