Tadić: Laž je da će odbacivanje francusko-nemačkog plana biti kraj evropskih integracija Srbije 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDS) i jedan od nosilaca izborne liste „Dobro jutro Srbijo“ Boris Tadić odbacio je večeras kao „lažne“ ocene da će odbacivanje francusko-nemačkog plana za Kosovo biti kraj evropskih integracija Srbije.

Tadić je ocenio da prihvatanje tog plana dovodi do članstva Kosova u UN što, kako je dodao, dalje vodi članstvu Kosova u Unesko i nastojanjima Prištine da srpsku kulturnu baštinu na Kosovu predstavi kao kosovsku.

„Kad sam ja odbio zahtev Angele Merkel za poništavanje srpskih institucija na severu Kosova, nastavili smo pregovore i Srbija je postala kandidat za članstvo u EU“, rekao je Tadić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Predsednik stranke Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je da je francusko-nemački plan ključno pitanje predstojećih izbora i „vododelnica“ na političkoj sceni.

„Nama treba suživot na Kosovu ali ne po cenu da Priština dobije nezavisnost. Mislimo da je najvažnije pitanje naše kulturne baštine jer imamo više od 1.300 crkava i manastira na Kosovu i Metohiji“, rekao je jedan od nosilaca izborne liste „Dobro jutro Srbijo“.

Radulović je dodao da uz odbacivanje francusko-nemačkog plana ide i zaštita Republike Srpske dok je u vezi eventualnog uvođenja sankcija Rusiji ocenio da bi takva odluka bila „duboko suprotna“ interesima Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari