boris tadićfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da stavovi koje je o njemu u javnom obraćanju izneo lider Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa predstavljaju stratešku odluku u svrhu manipulacije opozicionim glasačima, a ne iskrenu reakciju.

Sve što sam izneo o tvom odnosu prema SDS i meni tokom pregovora mi je lično preneo Miki Aleksić. I pozvao sam te, baš zato da te ne bih optuživao spram toga što mi je on preneo, već da bih od tebe čuo šta je istina iza koje ti stojiš, ali se nisi se javio, naveo je Tadić na društvenoj mreži Iks.

Tadić je istakao da je Đilas u današnjem obraćanju optužio nosioca svoje liste da je lažov koji je sprečio sabiranje opozicionih glasova.

To rešite među sobom, a meni si mogao kao čovek da odgovoriš na poziv, a ne kao političar u kampanji da mi pišeš sarkastična pisma, kazao je Tadić.

Pored toga, dodao je, licemerno je da našoj listi želiš sreću na izborima, a da istovremeno vređaš, govoreći da su “niko” svi ljudi koji su u SDS i bore se najsnažnije protiv ove vlasti.

Socijaldemokratsku stranku predstavljaju veliki borci i mnogo velikih imena opozicione borbe i svojih profesija, a ovakvo nipodaštavanje opozicione stranke svakako služi samo Vučiću, a nikako tvojoj deklarativnoj zabrinutosti za opozicione glasove, istakao je Tadić.

Nekada si bio jedan od mojih najbližih saradnika i drugi čovek naše tada zajedničke stranke, ali ni ja odavno ne prepoznajem tog čoveka sa kojim sam zajedno radio na izgradnji bolje Srbije, ali valjda promena vlasti menja i neke ljude. Kako god, uvek ću smatrati da su ono u šta su se pretvorili naši međusobni odnosi možda i naš najveći neuspeh. Bilo da sam ja tebe ranije pogrešno procenio ili ti mene nakon te 2012 ili i jedno i drugo, napisao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari