Đilas: Tadić nije moj politički protivnik, želim da njegova lista pređe cenzus 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić nije njegov politički protivnik, već da su to predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov režim, kao i da želi da Tadićeva lista pređe cenzus na predstojećim izborima.

„Ako ga neko sretne neka mu kaže da se ne bavim njime, da o njemu nikada ne pričam iz dva razloga. Prvi – jer poštujem ono što je nekada radio. I drugi – žao mi je da gledam kako je od onakvog čoveka doveo sebe na nivo stranke od jedan odsto glasova u kojoj nije ostao niko osim njega“, naveo je Đilas u saopštenju.

Odgovarajući na Tadićeve tvrdnje da su zbog Đilasa propali pregovori da SDS uđe u koaliciju „Srbija protiv nasilja“, naveo je da su se razgovori oko ulaska SDS na zajedničku listu vodili sa Narodnim pokretom Srbije (NPS).

„Kažite mu da nikada njegov ulazak na zajedničku listu opozicije nije bio tema sastanaka lidera stranaka i da smo samo primili k znanju informaciju da SDS razgovora sa Miroslavom Aleksićem da preko NPS-a uđe u koaliciju. I da niko nije rekao da je protiv“, dodao je Đilas.

On je Tadićevoj koaliciji „Dobro jutro Srbijo“, koju SDS čini zajedno sa Dosta je bilo i pokretom Otete bebe, poželeo da pređu cenzus „kako se ne bi izgubio nijedan opozicioni glas“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari