Tadić o montažama Pinka: Deceniju vlasti SNS obeležilo falsifikovanje 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Deceniju tokom koje je na vlasti SNS obeležilo je falsifikovanje istorije i realnosti, izjavio je za N1 bivši predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske partije Boris Tadić komentarišući najnovije montaže u režiji TV Pink.

„U tom smislu ova emisija je samo tehnološko unapređenje iste lažne realnosti kojom se građanima godinama ispira mozak. Zato mislim da je pogrešno reagovati na ovu emisiju izvan konteksta sveopšte laži koja se sve vreme plasira“, rekao je Tadić.

On je naveo da se u protekloj deceniji „falsifikuje moj ukupni politicki život, a način tog falsifikovanja se prosto menja u skladu sa tehnološkim napretkom“.

„Prvo je to bilo putem konvencionalnih medija, zatim društvenih mreža, a sada imamo i ovaj vid. Isti su i laž i cilj laži, samo se menja obličje. Inače, i ovaj primer pokazuje kako nije dovoljno samo imati tehnologiju na raspolaganju. Količina besmisla i neduhovitosti ovih snimaka pokazuje da je pored veštačke ipak potrebno imati i prirodnu inteligenciju. A upotreba veštačke inteligencije mora biti precizno i jasno definisana zakonom kako ne bi mogla biti zloupotrebljavana“, rekao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari