Tadić podržao Jeremića, ali ima svoju ideju: Srbija odmah da pokrene inicijativu za donošenje rezolucije u UN o zaštiti njenog teritorijalnog integriteta 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Boris Tadić, lider SDS, i bivši predsednik Srbije podržao je nekadašnjeg bliskog saradnika, sada lidera NS Vuka Jeremića, i njegovu inicijativu da Srbija u UN podnese rezoluciju o zaštiti suvereniteta i teritorijalne celovitosti svih država članica te svetske organizacije.

Međutim, on ima i svoju ideju o sadržaju te rezolucije.

On je na svom Tviteru napisao:“ Ovo je apsolutno tačno! Međutim, za to još uvek nije kasno i Srbija bi morala ODMAH da pokrene inicijativu za donošenje istovetne rezolucije u UN o zaštiti njenog teritorijalnog integriteta!“

Tadić je preneo Jeremićev tvit u kojem postavlja pitanje zašto Srbija to nije uradila.

„Zašto Srbija u UN nije podnela rezoluciju o zaštiti suvereniteta i teritorijalne celovitosti svih država članica Svetske organizacije? Da se istog dana glasalo o rezoluciji Srbije kada i Ukrajine, naša rezolucija bi takođe prošla“, napisao je Jeremić.

On je dodao i deo njegovog jutrošnjeg gostovanja na televiziji N1 na kojem govori da je predlog NS u Skupštini, tokom rasprave o Kosovu, bio da Srbija u septembru predloži Generalnoj skupštini rezoluciju o zaštiti suvereniteta i teritorijalne celovitosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari