Tadić (SDS): Ujedinjenje sa Demokratama Srbije tokom januara 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDS) Boris Tadić najavio je da će tokom januara doći do ujedinjenja SDS i Demokrata Srbije.

Tadić je za praznično izdanje Blica ocenio da će SDS tim ujedinjenjem „okupiti istinske borce protiv režima koji znaju kako se pobeđuje“.

„Verujem da tek nakon ovog ujedinjenja kreće istinska opoziciona borba u Srbiji, vrednosno i politički srodnih opcija sa jasnim političkim ciljem i programom. To je konačno oživljavanje izvorne misije Demokratske stranke koja je mnogo više od njenog formalnog imena“, ocenio je Tadić.

Ponovio je da će se kandidovati za predsednika Srbije ako „proceni“ da drugi kandidati opozicije ne mogu da pobede na izborima 3. aprila i ako „ne mogu da donesu stvarne promene i izbore se sa izazovima koji će ostati nakon ove vlasti“.

Demokrate Srbije je organizacija nastala iz potrebe da se nađe odgovor na gašenje i same ideje demokratizacije Srbije i na dezoraganizaciju onog dela srpskog društva koji želi da se izbori za usvajanje vrednosnih temelja na kojima stoje razvijene zemlje Evropske Unije, nvodi se na sajt ove organizacije koju vodi Vojislav Janković.

Osnivači Demokrata Srbije su dugogodišnje demokrate, članovi Demokratske stranke, koji su, nakon upornih pokušaja da se izbore za očuvanje unutarstranačke demokratije i politike na kojoj je Demokratska stranka nastala, odlučili „da sačuvaju političke ideje i legat Demokratske stranke, a posebno mirovnu, proevropsku, reformsku i modernizatorsku politiku“.

Zamenik predsednika je Dragoslv Šumarac, a u timu s, izmeću ostalih, Milica Slijepšević, Petar Radojičić, a u članstvu Tansije Marinković, Nikola Lunić, Božidar Đelić…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari