Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije, u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Banjaluci 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije, boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Banjaluci, gde je imala niz aktivnosti, javljaju mediji iz Republike Srpske.

Tamara Vučić izjavila je sinoć u Banjaluci da Republika Srpska uvijek ima podrušku Srbije, ali da ih briga za decu i čovjeka spaja i više od politike, prenosi Glas Srpske.

Ona je istakla da Srbija uvijek podržava Republiku Srpsku, kao što i Srpska podržava Srbiju, poštujući principe međunarodnog javnog prava, Povelju UN i Dejtonski mirovni sporazum.

Vučićeva je zahvalila za gostoprimstvo koje je na svakom koraku osetila u Banjaluci, kao i na otvorenim srcima jer je imala priliku da se prošeta i uveri u lepote grada na Vrbasu, prenosi Glas Srpske.

Tamara Vučić se srela i sa srpskom članicom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović, a kako je saopšteno, tokom susreta razmenile su mišljenje i iskustva o položaju osoba oboljelih od retkih bolesti u Republici Srpskoj i Srbiji, kao i o institucionalnim mehanizmima podrške obolelima i njihovim porodicama.

Najavljeno je da će danas posetiti Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci i uručiti donaciju – inkubator Klinici za ginekologiju i akušerstvo i posetiti Banku humanog mleka u okviru Klinike za dječije bolesti.

Povod za posetu Vučićeve jeste najava predsednika Srbije da će u okviru plana „Srbija 2027 – skok u budućnost“, a u dogovoru sa predsednikom Srpske Miloradom Dodikom, biti rekonstruisano i modernizovano Porodilište u Banjaluci, prenosi RT RS.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tamara Vučić (@tamara.vucic.serbia)

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tamara Vučić (@tamara.vucic.serbia)

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tamara Vučić (@tamara.vucic.serbia)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari