Tandir optužuje Zukorlića za širenje mržnje i netrpeljivosti 1Foto: BOSS

Bošnjačko – srpski savez (BOSS), odbor u Brodarevu, optužio je predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP), Usamea Zukorlića, da “širi mržnju i netrpeljivost” među sunarodnicima u prijepoljskoj opštini.

Zukorlić je, minulog vikenda, učestvovao u radu povereništva svoje partije u Prijepolju i, u mestu Brodarevo, prisustvovao je konstituisanju dva mesna odbora.

Portali bliski SPP, kratko su preneli saopštenje da se u Brodarevu razgovaralo o brojnim problemima, posebno u infrastrukturi i da je ocenjeno “da je sastanak važan korak prema unapređenju života građana u tom naselju”. Iz Prijepolja informacija da se na sednici razgovaralo o dosadašnjim partijskim aktivnostima u toj opštini, uz Zukorlićeve “jasne predloge” kako da se intenziviraju aktivnosti.

BOSS razgovore u Brodarevu ocenjuje kao Zukorlićevo “širenje mržnje i netrpeljivosti” i pozivaju ga da kaže “šta je njegova partija uradila za Brodarevo, Prijepolje, Novi Pazar i Bošnjake” i šta je on kao potpredsednik republičkog parlamenta uradio za Sandžak i svoje sunarodnike.

“Kako imaš obraza da spominješ Osnovnu školu u Brodarevu, kada svi znamo da niko od prosvetnih radnika nije hteo da bude ni kandidat, ispred tvoje stranke, za direktora, jer je ljude sramota politike koju zastupaš i načina na koji se ponašaš” – navodi se u saopštenju BOSS, na čijem čelu je bivši visoki funkcioner SPP i bliski saradnik muftije Muamera Zukorlića, Samir Tandir.

BOSS se oglasio po oprobanom receptu iz predizbornih kampanja, kada se zadire u privatni život, etiketira i optužuje. Umesto da odgovori “zašto su ga napustili svi najbliži saradnici i zašto mu se raspao poslanički klub i stranka”, došao je “da svađa i deli narod po Prijepolju i Brodarevu”.

Prema nekim ranijim podacima, SPP je, u prijepoljskoj opštini, imala najbolje uporište, upravo u Brodarevu.

BOSS, za sada, najveće pretenzije ima na bošnjačke glavsove, upravo, na teritoriji opštine Prijepolje, odakle je i potekla inicijativa za formiranje te parije.

Na prošlogodišnjim izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV), njihova lista “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane”, najviše glasova dobila je u prijepoljskoj opštini, zahvaljujući kojima je osvojila jedno većničko mesto.

Tandir je napustio SPP , posle smrti muftije Zukorlića, zbog neslaganja sa politikom koju je počeo da vodi novi predsednik Zukorlić mlađi.

Sa Tandirom, novu četrnaestu bošnjačku partiju u Srbiji, formirao je još jedan bivši visoki funkcioner SPP , Admir Muratović. Njih dvojica su se “zbog principijelnih političkih razlika”, razišli prošle godine. Muratović je, pre dvadesetak dana, najavio da lista “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane”, preko koje je postao većnik BNV, postaje politička partija i prerasta u narodni pokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari